Сб, 2024-04-20, 11:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 5 » Захист Тимошенко виснажений і хоче допиту нових свідків
10:55
Захист Тимошенко виснажений і хоче допиту нових свідків
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні в Печерському районному суді Києва продовжиться допит свідків у "газовій" справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Раніше суд відхилив клопотання про залучення більшості свідків, заявлених стороною захисту, але притягнув до справи як свідків колишнього першого віце-прем'єра Олександра Турчинова та колишнього керівника служби прем'єр-міністра Михайла Лівінського. Також своєї черги вже третій день чекає екс-голова МНС Володимир Шандра. Крім того, свідком викликаний екс-міністр юстиції Микола Оніщук.

Засідання суду щодо "газової" справи перенесено з 9.00 на 9.30 у зв'язку з відсутністю підсудної Тимошенко. Адвокат Тимошенко Юрій Сухов звернувся на початку засідання до судді Родіона Киреєва з проханням відкласти засідання на 30 хвилин з технічних причин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Моя підзахисна не встигає з причин технічного характеру. Я спілкувався з нею. Вона сказала, що через хвилин 20-25 спробує встигнути", - сказав Сухов.

Нагадаємо, вчора суд протягом майже чотирьох годин допитував екс-міністра закордонних справ Володимира Огризка. Огризко підтвердив, що на засіданні Кабінету міністрів урядові директиви на підписання газових контрактів не ухвалювалися. Разом з тим, він вважає, що Юлія Тимошенко не повинна була давати прямі вказівки на їхнє підписання НАК "Нафтогаз України". При цьому він висловив упевненість в тому, що прем'єр також не повинна була особисто вести такі переговори.

Свідчення другого екс-міністра - у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка - переважно стосуються засідання Кабінету міністрів від 19 січня 2009 року, на якому розглядалися директиви на підписання газових угод між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".

Павленко в ході допиту зазначив, що на урядовому засіданні з цього приводу була дискусія, але він участі в ній не брав, оскільки не є фахівцем у газовій галузі, і ці питання не входили до сфери компетенції його відомства.

Зауважимо, Тимошенко раніше наполягала на тому, що давала директиви особисто, оскільки нормативними актами не передбачено, щоб директиви на підписання угоди давалися всім урядом. Вона наполягала на тому, що підписані нею директиви є її персональним дорученням, а не підробленими директивами Кабінету міністрів.

Один зі свідків, екс-голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина, у своїх свідченнях заявив, що не став би підписувати угоду з РФ в 2009 році, якщо б знав, що таке рішення не затверджено Кабінетом міністрів. Решта свідків розповіли в суді, що на підписання газових контрактів не було директив уряду.

На попередньому засіданні 1 серпня Печерський суд встиг допитати екс-міністра оборони Юрія Єханурова та колишнього міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського. В ході свого виступу Єхануров заявив, що підозрює Тимошенко в залежності від російської сторони і зізнався в неприязному ставленні до неї.

Вінський ще до допиту повідомив журналістам, що виступав проти підписання газових контрактів. Проте в залі суду він несподівано заявив: "У нас непрості взаємини з Юлією Володимирівною, але я не знаю, як будь-хто інший вийшов би з цієї ситуації".

Екс-міністр науки та освіти Іван Вакарчук на допиті сказав, що "не пам'ятає своїх свідчень, наданих на допиті, і також деталей газових переговорів, оскільки це не входило в компетенцію його міністерства".

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Захист Тимошенко хоче допитати нових свідків у "газовій" справі

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко подав до канцелярії Печерського суду клопотання про допит нових свідків у "газовій" справі.

"Ми зараз підготували і подали в канцелярію Печерського суду Києва ряд клопотань і в першу чергу вони стосуються нашої заяви про виклик свідків у справі Тимошенко", - сказав екс-захисник Тимошенко Сергій Власенко на брифінгу біля Печерського суду.

Він нагадав, що захист Тимошенко на засіданні вже подавав клопотання про виклик 30 свідків, і суддя відмовився їх викликати. При цьому, за словами Власенка, у звинувачення викликано 38 свідків, а у захисту з 30 свідків позитивне рішення прийнято по двом.

Власенко підкреслив, що в цілому захист просить суд викликати 2 групи свідків: перша - члени уряду Тимошенко, решта - співробітники НАК "Нафтогаз України".

Тимошенко: суддя і прокурори поспішають закрити справу до Дня Незалежності

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що прокурори і суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреєв працюють разом над метою позбавлення її права на захист.

"Після того, як у четвер суддя і прокурори працювали як одна злагоджена команда навколо заборони на будь-які права на захист, я думаю, що після цього навіть тим людям, які хоч якось сподівалися, що цей суд буде хоча б зберігати рамки і форми суду, мені здається, що вже зрозуміло, що ні рамок, ні форми суду там не буде", - сказала вона на брифінгу біля Печерського райсуду Києва у п'ятницю 5 серпня.

Екс-прем'єр також обурилася тим, що суд на засіданні 4 серпня з усіх заявлених захистом свідків прийняв позитивне рішення тільки по двох. Крім того, суд відмовився приєднувати до матеріалів справи експертизу директив по газових переговорах, яку підготував Інститут політичних та етнополітичних досліджень ім.Корецкого.

"Вони женуть справу, вони поспішають, вони переробляють... Вони роблять все для того, щоб виконати доручення президента Віктора Януковича до 24 серпня (День Незалежності) завершити справу і спробувати винести рішення. Я кажу спробувати, бо їм це буде дуже важко зробити", - сказала Тимошенко.

"Ми заявили 31 свідка від захисту. Дозволили двох", - написала Тимошенко у своєму Twitter у п’ятницю з зали суду. "Кірєєву треба зізнатися, що йому заборонили викликати наших свідків, йому і за "їхніх" влетіло", - додала вона.

Перед цим Тимошенко написала: "Знову суд. Янукович розпочав політрепресії, але забув закінчити "курси диктаторів". "Тому в нього й репресії такі - вода в ситі, бестолкові, топорні", - вважає екс-прем’єр.

Тимошенко знову хоче часу і відведення судді, але Киреєв відмовляє

Головуючий в "газовій справі" суддя Родіон Киреєв залишив без розгляду чергову заяву екс-прем'єра Тимошенко про відвід судді у справі.

Киреєв пояснив, що ця заява була подана в перерві судового засідання. У заяві однією з причин відводу судді захист назвала "системні порушення" з боку Киреєва.

Суддя у свою чергу нагадав, що це не перша заява про його відвід, і воно, за його словами, "свідчить про намір затягнути процес".

Перед цим Киреєв дорікнув Тимошенко за те, що вона спізнилася на засідання, і попросив її назвати причини. На це Тимошенко сказала, що фізично не може з’являтися зранку після того, як напередодні засідання суду завершилося пізно ввечері.

"Ви виснажуєте всю команду, проводячи засідання з ранку до ночі, щоб не дати захисту підготуватися до справи", - заявила екс-прем’єр.

Крім того, захисник Тимошенко Юрій Сухов знову просить перенести розгляд справи, оскільки він фізично не в змозі ознайомитися з усіма матеріалами справи.

"Засідання тривалі і важкі, після них я не встигаю відпочивати, а не те, щоб ще знайомитися зі справою", - сказав він.

Однак Киреєв відхилив це клопотання адвоката.

У свою чергу адвокат Юрій Сухов сказав, що в аналогічній судовій справі розмитнення газу "РосУкрЕнерго" суд знайшов можливість зробити перерву до 26 серпня, то чому це не можна зробити і на даному процесі. "Я не розумію, чому кожен день проходять засідання. Як таким чином суд намагається встановити істину?", - запитав захисник.

"Бютівець" вигнав з зали Печерського суду міліціонера

Народний депутат Андрій Кожем'якін вигнав із зали Печерського райсуду Києва, де триває розгляд кримінальної справи Юлії Тимошенко, співробітника правоохоронних органів.

Чоловік років 25 сидів на одній з лавок у залі. Кожем'якін вказав йому, що на цих місцях зазвичай сидять депутати. Коли чоловік відмовився встати, депутат поцікавився, хто він і що робить на засіданні, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

Невідомий назвався журналістом, але посвідчення в нього не було. Кожем'якін запитав у присутніх в залі правоохоронців, як у залу змогла потрапити людина без посвідчення, на що вони відповіли, що це їх співробітник. Кожем'якіна це не заспокоїло, і він зажадав, щоб той звільнив місце.

Щоб не провокувати скандал, правоохоронці попросили колегу піти, і той залишив залу засідань.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 788 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ