Сб, 2024-04-27, 00:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 28 » Захист вимагає виправдати Тимошенко: слідство не може оцінювати дії уряду
15:26
Захист вимагає виправдати Тимошенко: слідство не може оцінювати дії уряду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захист екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко вкотре просить суд винести обвинуваченій виправдувальний вирок у порушеній проти неї "газовій справі" і звільнити підсудну з-під варти.

У ході виступу в дебатах адвокат Юрій Сухов підкреслив, що сформульоване прокурорами звинувачення на адресу Тимошенко "є розмитим в контексті визначення суб'єкта злочину". Адвокат підкреслив, що звинувачення не довело цілей вчинення злочину, мотивів, прямого умислу, а також причинно-наслідкового зв'язку між діями екс-прем'єра з видачі директив НАК "Нафтогаз України" і наслідками, які вказані обвинуваченням.

Крім того, адвокат Сухов заявляє, що слідчий Генпрокуратури Олександр Нечвоглод перекручував факти та перевищував владу під час ведення "газової справи". Сухов під час судових дебатів заявив, що жодне з обвинувачень не ґрунтується на доказах, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Він нагадав, що у чинному на той час законі про Кабінет міністрів відсутні будь-які згадування про необхідність ухвалення урядом директив при підписанні контрактів між двома суб’єктами господарювання. "Висновок слідчого і відповідне звинувачення є наслідком власного помилкового тлумачення норм законодавства", - сказав адвокат.

Сухов також зазначив, що у тексті звинувачення екс-прем’єр-міністру ставлять у провину те, що вона робила дії, які покращували імідж Кабінету міністрів. Адвокат підкреслив, що слідчий не може давати оцінки діям уряду. "Якщо такі оцінки дає слідчий, то це є перевищенням повноважень з його боку", - підкреслив адвокат.

"Слідчий не має права давати оцінку діям уряду – це функція президента чи Верховної Ради. І якщо він це робить, то він сам здійснює перевищення влади або службових повноважень", - заявив адвокат.

Сухов також нагадав, що за результатами лінгвістичної експертизи доведено, що слово "директива" є синонімом таких понять, як-от: наказ, доручення, завдання, вказівка. Адвокат підкреслив, що особисті доручення прем’єр-міністра не потребують затвердження на засіданні уряду.

Також він нагадав, що згідно з результатами аудиту НАК "Нафтогаз" не лише не зазнав збитків під час вказаних подій, а й отримав пряму вигоду, суттєво зменшивши в цей період витрати на транспортування нафти й газу через "Укртрансгаз". "Відповідно, складу та події злочину за статтею 365 у Юлії Тимошенко немає, тому у справі має бути винесений виправдувальний вирок", - зазначив він.

"Ми просимо суд винести виправдувальний вирок разом зі звільненням Тимошенко з-під варти", - наголосив Сухов.

Після цього Кірєєв оголосив перерву на обід до 13.55.

Раніше в ході виступу в дебатах представник НАК "Нафтогаз України" заявив, що в НАК вважають доведеним факт заподіяння збитків державі екс-прем'єром Тимошенко.

Нагадаємо, 27 вересня суд у справі Тимошенко перейшов до дебатів, відхиливши клопотання її захисту про поновлення судового слідства у справі проти неї. Звинувачення попросило для Тимошенко покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Як повідомлялося, раніше прокурор Лілія Фролова заявила, що провину Тимошенко в газовій справі повністю доведено в суді.

Генеральна прокуратура України звинувачує Тимошенко в перевищенні службових повноважень під час укладення газових контрактів із РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд розпочав розгляд газової справи 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко заарештували.

Кірєєв хотів спантеличити адвокатів Тимошенко, але безуспішно, заявляє захист

Змінивши хронологію виступів у судових дебатах, суддя Кірєєв хотів створити перешкоди для захисту Юлії Тимошенко. Про це повідомив адвокат Олександр Плахотнюк під час перерви у судовому засіданні, передає прес-служба партії Тимошенко.

Плахотнюк зазначив, що суддя Кірєєв змінив порядок виступів, не надавши право виступати першій Юлії Тимошенко.

"Наш виступ у дебатах був побудований таким чином, що спочатку виступає Юлія Володимирівна, а потім - захисники, але суддя вирішив зробити по-іншому. Якщо хтось намагався таким чином збити нас з пантелику чи вчинити нам перешкоди, то це не вдасться, оскільки всі наші виступи побудовані на головній тезі - в діях Тимошенко немає складу злочину, а всі докази обвинувачення необґрунтовані", - наголосив Плахотнюк.

Після перерви продовжаться виступи захисників.

У свою чергу адвокат Юрій Сухов зазначив, що обвинувачення не змогло надати жодного аргументу, який би свідчив про скоєння злочину Юлією Тимошенко. "Придумана цікава конструкція про те, що нібито завдана шкода державі, але в особі НАК "Нафтогазу" - це повний абсурд", - сказав адвокат.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 852 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ