Вт, 2024-03-19, 11:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 24 » Захоплюють ОДА в регіонах, протестуючи проти подій у Києві. ВІДЕО
08:55
Захоплюють ОДА в регіонах, протестуючи проти подій у Києві. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Сотні жителів Львівщини пройшли в будівлю Львівської облдержадміністрації для зустрічі з головою ОДА Олегом Салом, пише "Інтерфакс-Україна".

Після того як багато людей зібралося на мітинг під будівлею ОДА, деякі учасники акції почали закликати до того, щоб зайти всередину, домогтися зустрічі з Салом і дізнатися його ставлення до подій у Києві.

До людей вийшов начальник міського управління міліції Сергій Дзюбаненко, який просив не порушувати порядок, але присутні не погодилися і почали прориватися до будівлі.

Наразі сотні людей зайшли в коридори облдержадміністрації. Чоловік з мікрофоном каже, щоб люди розосередилися по будівлі.

"Розташовуйтеся по всьому периметру. Відсьогодні це наша будівля", - зазначив він.

Під тиском протестувальників голова Львівської ОДА Олег Сало, який вийшов до людей, написав заяву на звільнення, повідомляє ІА ZIK.

Людей в ОДА очолюють депутат обласної ради від партії "УДАР" Оксана Юринець та заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак. На запитання щодо вимог, Валерій П’ятак сказав, що вони хочуть поговорити з головою адміністрації, почути його позицію, адже за два місяці Євромайдану той її так і не озвучив.

"Люди зайшли, почали колядувати. За словами охорони, до них вийшов хтось із заступників Сала і сказав впустити людей. Вони піднялися на другий поверх до кабінету Сала, люди почали співати гімн", – розповіли очевидці.

Як розповів представник ініціативної групи Ростислав Пелех, у ЛОДА створюють Народну раду, і, згідно зі статтею 5 Конституції України, владу на місцях перебирають на себе народні обранці – депутати Львівської обласної ради.

Також ініціативна група оголосила про те, що люди зайдуть і в інші адміністративні будівлі у Львові, наприклад, до податківців, митників тощо. Однак блокувати їхню роботу не будуть.

Львівська міліція не побачила приводу відкривати кримінальне провадження щодо громадян, які захопили ОДА

Начальник ГУ МВС України в Львівській області Олександр Рудяк заявив жителям Львова, які зайняли приміщення Львівської обласної держадміністрації, що не бачить причин для відкриття кримінального провадження, оскільки відбувається мирна акція протесту, а не масові заворушення.

"Я не бачу підстав для відкриття кримінального провадження, оскільки проходить мирна акція протесту, люди прийшли на прийом до влади", - сказав він.

Відповідаючи на запитання одного з присутніх, він сказав, що якщо не буде масових заворушень, то не буде й переслідувань згідно із законом.

У свою чергу, перший заступник голови Львівської обладміністрації Олексій Сторчило розповів, що він продовжуватиме роботу в таких умовах, незважаючи на те, що люди зайшли до будівлі облдержадміністрації, оскільки зараз влада виконує напружену роботу над формуванням та ухваленням обласного бюджету.

Він також сказав, що голова Львівської облдержадміністрацію перебуває в одному з районів, де проводить нараду у зв'язку з ліквідацією результатів негоди, яка знеструмила майже 200 населених пунктів області.

В одному з кабінетів обласної держадміністрації сформовано імпровізований штаб громадян, учасники якого обговорюють подальші дії. Порушень громадського порядку наразі не зафіксовано.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: Києві. ВІДЕО, Захоплюють ОДА в регіонах, проти подій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ