Пт, 2024-04-26, 10:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 3 » Закон про депозитарну систему Янукович підписав
10:24
Закон про депозитарну систему Янукович підписав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про депозитарну систему України", згідно з ним у країні створюється єдиний центральний депозитарій і єдиний розрахунковий центр, які в перші роки будуть підконтрольні державі і Нацбанку України (НБУ), пише "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією, що з'явилася на сайті Верховної Ради в понеділок, це сталося 22 вересня - через 15 днів після підписання закону спікером Ради.

Водночас текст підписаного документа поки що відсутній.

Як повідомлялося, парламент на початку вересня намагався проголосувати за усунення неузгодженості в тексті закону, однак для цього йому не вистачило двох голосів за необхідного мінімуму 226.

Після внесення цього питання спікером Володимиром Литвином депутат Станіслав Аржевітін виступив проти, заявивши, що фактично в проголосованому 6 липня законі намагаються замінити цілі абзаци.

"Чи може бути неузгодженістю, коли ми прийняли з вами в залі, що статутний капітал розрахункового центру повинен становити не менше як 100 млн грн, а в поправці пишеться 120 млн. Наступне. Коли ми говоримо, що держава повинна бути власником центрального депозитарію не менш як на 50%, це ми в залі прийняли, тепер пропонується не менше 25%", - навів приклади усунення неузгодженостей народний депутат.

"Це фактично нова редакція законопроекту, а не неточності та неузгодженості", - підсумував Аржевітін.

Необхідність усунення неузгодженостей була викликана тим, що в процесі голосування за закон 6 липня головуючий на засіданні Верховної Ради Адам Мартинюк перервав спробу голови Ради НБУ Ігоря Прасолова, який представляв документ, внести кілька сторінок правок, і поставив на голосування неправлений текст.

Накласти вето на ухвалений закон "Про депозитарну систему", який централізує облікову та розрахункову функцію в підконтрольних державі установах, запропонували провідні фондові біржі та низка їхніх членів, а також міжнародні фінансові організації.

Проти документа виступили також міжнародні платіжні системи, бо за підсумками другого читання закон надає Нацбанку право відстежувати діяльність платіжних систем, проводити їхній моніторинг, а також при необхідності давати вказівки і рекомендації та застосовувати заходи впливу від штрафів до повної заборони роботи (паралельно в Раді розглядався і був прийнятий у першому читанні 5 липня профільний законопроект про функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків №10656).

Водночас закон "Про депозитарну систему" підтримали Асоціація "Українські фондові торговці" (АУФТ), що має статус саморегулівної організації (СРО), і Незалежна асоціація банків України (НАБУ).

В Українській міжбанківській асоціації членів платіжних систем повідомили, що банки будуть домагатися внесення коректив до закону про функціонування платіжних систем.

"Банки будуть домагатися уточнення і доповнення платіжного законодавства після закінчення виборчої кампанії за наступними напрямками: врегулювання питання "легалізації" технічних "овердрафтів" за платіжними картами в іноземній і нацвалюті; зняття заборони на використання валютних карт українців на території країни", - вказується в прес-релізі асоціації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: Янукович, депозитарну систему, підписав
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ