Пт, 2024-04-19, 01:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 15 » Законопроект, яким повертає в Росію кріпацтво, подав Путін
16:50
Законопроект, яким повертає в Росію кріпацтво, подав Путін
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Президент РФ Володимир Путін вніс на розгляд Держдуми законопроект, у якому пропонує підсилити покарання за порушення правил реєстраційного обліку громадян Росії за місцем проживання або за місцем перебування та міграційного обліку іноземних громадян та осіб без громадянства, аж о кримінальної відповідальності.

У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що кожного року в Росії фіксуються тисячі «гумових будинків», в яких реєструються сотні тисяч громадян. Вселятися туди вони не мають наміру, а їх реальне місце проживання не відомо.

Фіктивною реєстрацією, як зазначено у документі, вважається реєстрація громадян на підставі надання завідомо неправдивих відомостей або документів. За це росіянина, іноземного громадянина або особи без громадянства пропонується карати штрафом у розмірі від 100 тисяч до 500 тисяч рублів, або примусовими роботами терміном до трьох років, або позбавленням волі на той же термін. При цьому передбачається в якості можливого додаткового покарання позбавлення злочинця права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Відповідну статтю передбачається внести до КК.

За допомогу слідству особа, яка вчинила такий злочин, звільняється від кримінальної відповідальності.

Штрафувати пропонується і того, хто фіктивно поставив на облік іноземного громадянина або особу без громадянства за місцем перебування.
У Кодекс про адміністративні правопорушення РФ пропонується ввести додаткову статтю, що передбачає покарання за проживання громадянина РФ в квартирі без реєстрації або допущення такого проживання власником житла понад встановлених законом термінів. Покаранням за порушення цієї статті буде штраф від 2 тисяч до 3 тисяч рублів, і від 2 тисяч до 5 тисяч для власників житла. Для юросіб – від 250 тисяч до 750 тисяч рублів. Якщо аналогічне правопорушення вчинено у містах федерального значення Москві або Петербурзі, то громадян пропонується карати штрафом від 3 тисяч до 5 тисяч рублів, власників житла – від 5 тисяч до 7 тисяч рублів, юросіб – від 300 тисяч до 800 тисяч рублів.

Санкції за порушення правил реєстрації громадян РФ за місцем проживання або місцем реєстрації пропонується ввести і в КпАП РФ, якщо таке правопорушення не містить кримінально караного діяння. За це пропонується ввести штраф у розмірі від двох тисяч до трьох тисяч рублів, власнику житла – від двох тисяч до п'яти тисяч рублів, посадові особи – від 25 тисяч до 50 тисяч рублів, юрособи від 250 тисяч до 750 тисяч рублів. Трохи вище штрафи пропонується встановити за аналогічне правопорушення в Москві або Санкт -Петербурзі з максимальним покаранням до 800 тисяч рублів для юросіб.

Якщо ж власник житла без поважних причин вчасно не повідомить орган реєстраційного обліку про проживання громадянина РФ в квартирі без реєстрації або надасть завідомо неправдиві дані, пропонується карати штрафом у розмірі від двох тисяч до трьох тисяч рублів для громадян і від чотирьох тисяч до семи тисяч – для юросіб. У містах федерального значення максимальне покарання у першому випадку може скласти до п'яти тисяч рублів, у другому випадку – до 10 тисяч рублів.

Штрафом до п'яти тисяч рублів може бути покарана посадова особа, відповідальна за реєстрацію, за порушення термінів подання до органів реєстраційного обліку документів для реєстрації або надання завідомо неправдивих документів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: Путін, законопроект, кріпацтво, Росію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ