Чт, 2024-04-25, 22:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 21 » Законопроект про Державне бюро розслідувань Рада ухвалила у першому читанні
20:27
Законопроект про Державне бюро розслідувань Рада ухвалила у першому читанні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект Закону про Державне бюро розслідувань (№2114). За це рішення проголосували 247 народних депутатів із 329, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.

Законопроектом встановлюється, що Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність з метою запобігання, виявлення, припинення та розкриття злочинів, віднесених до його компетенції.

Питання діяльності Державного бюро розслідувань у Кабінеті міністрів України представляє директор Державного бюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань, зокрема, вирішує завдання щодо запобігання організованій злочинній діяльності, терористичним та іншим особливо тяжким насильницьким злочинам – з метою забезпечення безпеки людини, суспільства і держави; виявлення, розкриття і розслідування: злочинів, пов’язаних з діяльністю злочинних організацій; злочинів, пов’язаних з тероризмом; особливо тяжких насильницьких злочинів, за які Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді довічного позбавлення волі; розкриття і розслідування військових злочинів; розкриття і розслідування корупційних та пов’язаних з корупцією злочинів, вчинених працівниками Національного антикорупційного бюро України і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Систему Державного бюро розслідувань становлять центральний апарат, територіальні органи, спеціальні підрозділи, навчальні та науково-дослідні заклади.

У складі Державного бюро розслідувань діють слідчі, оперативні та інші підрозділи. Організаційну структуру Державного бюро розслідувань затверджує директор бюро за погодженням з Кабінетом міністрів.

Загальна структура, функції та чисельність, у тому числі осіб рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань, визначається Законом.

Державне бюро розслідувань є юридичною особою публічного права та здійснює свої повноваження безпосередньо та через територіальні органи.

Директором Державного бюро розслідувань, його першим заступником і заступником розслідувань може бути громадянин України, не молодший 35 років, який має, зокрема, вищу юридичну освіту; стаж роботи в галузі права не менше десяти років (після здобуття особою вищої юридичної освіти); досвід роботи на керівних посадах не менше п’яти років; володіє державною мовою; не є членом жодної політичної партії.

Директор Державного бюро розслідувань, його перший заступник директора і заступник призначаються терміном на 5 років. Одна і та ж особа не може обіймати ці посади більше ніж два терміни поспіль. Вони призначаються на посаду Кабінетом міністрів за поданням прем‘єр-міністра відповідно до подання Комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань та його заступників.

Щорічно до 1 квітня директор Державного бюро розслідувань подає президентові України, Верховній Раді та Кабміну письмовий звіт про діяльність Держбюро розслідувань за попередній рік.

Фінансове та матеріально-технічне забезпечення Державного бюро розслідувань здійснюється за кошти державного бюджету.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: першому читанні, рада, Державне бюро розслідувань, законопроект
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ