Нд, 2024-04-28, 10:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Червень » 16 » Законопроєкт про конфіскацію активів рф внесли у Конгрес США
11:36
Законопроєкт про конфіскацію активів рф внесли у Конгрес США
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Американські законодавці пропонують конфіскувати російські активи й використати їх для негайної відбудови України.

Два члени Сенату Сполучених Штатів Америки (верхньої палати Конгресу. - Ред.) - демократ Шелдон Вайтхаус і республіканець Джим Ріш, - разом з низкою конгресменів Палати представників (нижньої палати парламенту. - Ред.) внесли в четвер, 15 червня, на розгляд американських законодавців законопроєкт про конфіскацію російських активів для відбудови України.

Проєкт закону "Про відбудову економічного добробуту й можливостей для українців" передбачає фінансову відповідальність росії за відбудову України та надає президенту США повноваження вилучати заморожені активи рф, включно з резервами російського Центрального банку, для швидкого передання цих коштів владі України, повідомляє сайт Сенату

Спільний міжнародний компенсаційний механізм

Проєкт містить заклик до президента США Джо Байдена ініціювати створення із закордонними партнерами "спільного міжнародного компенсаційного механізму" як додаткового способу передання Україні заарештованих російських капіталів.

"Відбудова економіки України після того, як її народ відбив криваве і жорстоке вторгнення росії, коштуватиме сотні мільярдів доларів. Цілком логічно, що путінський російський режим має сплатити цей рахунок", - сказав співавтор ініціативи Вайтхаус.

Інший ініціатор Ріш зазначив: "За рік повномасштабної війни росії проти України понад 300 мільярдів доларів російських державних активів залишаються замороженими по всьому світу. З огляду на жорстокість росії та безперервні воєнні злочини проти українського народу, буде правильно, якщо російські державні кошти в США будуть арештовані та перенаправлені на допомогу Україні у відбудові країни".

Зеленський привітав ініціативу

Президент України Володимир Зеленський подякував американцям за цю ініціативу. "У таких диктатурах, як російська, саме гроші є найвищою цінністю. І тим паче для осіб, які обслуговують керівний режим або є фактично господарями державних структур. Коли свої гроші втратить і держава-терорист і всі російські особи, чия колаборація з кремлем створила умови для російської агресії або які є публічним прикриттям для російських корупціонерів, тоді буде досягнута дуже важлива мета - вони відчують, що таке втрата.", - зазначив він.

Зеленський додав, що росіяни не поважають життя - їхня влада не цінує людей і готова витрачати людські життя сотнями тисяч, а ось "гроші вони жаліють". "Свої активи вони цінують. Вони мають їх повністю втратити, причому на користь тих, хто постраждав від їхньої агресії, від цієї терористичної війни на користь нашої держави, наших людей", - цитує його сайт Офісу президента України.

США вже конфіскували перші активи росіян

У лютому в США вперше дозволили конфіскацію активів російського олігарха - 5,4 мільйона доларів Костянтина Молофєєва. Засновник пропагандистського російського інформаційного ресурсу "Царьград" Малофєєв вважається одним із прямих винуватців війни в Україні як важливе джерело фінансування бойовиків на Донбасі починаючи з 2014 року.

Це рішення відкрило шлях для використання коштів на відновлення зруйнованої війною України. Генпрокурор США заявив, що ці гроші спрямують до фонду відновлення України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 153 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ