Пт, 2024-04-26, 12:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 30 » Закупівля Україною газу в Європі нагадує "Газпрому" шахрайство
22:58
Закупівля Україною газу в Європі нагадує "Газпрому" шахрайство
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Схеми, організовувані Україною щодо отримання газу в Європі, нагадують шахрайські. Про це заявив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер в програмі "Вести в субботу с Сергеем Брилевым", передає "Інтерфакс".

"Що стосується питання реверсних поставок газу з території Європейського Союзу на Україну. Ми добре знаємо про ці плани, але у нас є підозра, що ніяких реверсних поставок нема. Взагалі, де-факто - фізично газу не передбачається, передбачається використовувати "газпромівський" газ в якийсь віртуальний реверс", - сказав він.

"Тобто "газпромівський" газ заходить в Європу і тут же повертається на Україну. Він не просто так закачується: на кордоні робиться закольцовка, і на газовимірювальній станції показується, нібито, певні обсяги "газпромівського" газу в реверсному режимі поставляються до Європи, а відповідно - на європейський ринок. Це схеми, які нагадують якісь шахрайські схеми. З ними просто-напросто треба розбиратися", - сказав Міллер.

Він також повідомив, що спотові торгові майданчики газом в Європі є неліквідними.

"Якщо ми говоримо про Україну і надії України, що вона зможе закуповувати газ десь на спотових майданчиках в Європі, то сьогодні на всіх спотових майданчиках ціна газу вища, ніж за довгостроковими контрактами "Газпрому". Буквально минулого тижня на торговельному майданчику Великобританії газ коштував 800 дол (за 1 тисячу кубометрів - ред). Наше розуміння і наше бачення - Україна спотових цін не витримає", - вважає глава "Газпрому".

Зазначимо, що Україна розпочала реверсні постачання газу з Європи через територію Угорщини, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров в рамках офіційного візиту до Угорщини.

"Мені дуже приємно повідомити, що сьогодні, і це знаменно, українсько-угорський кордон перетнула "перша молекула", жартома, звичайно, угорського газу за реверсною системою постачань газу до України. Це без перебільшення дуже велика подія, тому що вона реально означає прорив енергетичної залежності України", - сказав Азаров.

Як повідомлялось, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Європейський Союз обіцяє Україні вирішити питання про диверсифікацію поставок природного газу, що вплине на ціну російського газу для України. Він пояснив, що йдеться про реверсні постачання газу з Європи.

Нагадаємо, Україна планує в 2013 році укласти контракт на постачання природного газу в обсязі 7 млрд куб м на рік через територію Угорщини та Словаччини.

З 1 березня 2012 року "Укртрансгаз" забезпечив можливість прийому газу з Угорщини до України в обсязі до 3 млн куб. м на добу в зимовий період і понад 1 млн куб м - в літній. Питання постачань газу з території Словаччини в обсязі до 3 млн куб м на добу наразі вимагає технологічного узгодження.

Нагадаємо, німецький газовий трейдер RWE Supply & Trading продав Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" за підсумками 2012 року - першого року, коли країна почала імпортувати цей вид палива з європейського ринку - 56 млн куб м газу.

З 1 листопада 2012 року "Нафтогаз України" розпочав імпорт газу, що закуповується у німецької компанії RWE і постачається за реверсною схемою до України через Польщу.

У 2013 році Україна планує імпортувати за реверсною схемою з Європи 5 млрд куб м газу і скоротити його закупівлі в Росії до 20 млрд куб м.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 933 | Додав: admin | Теги: Україна, газ, Газпром, закупівля, Європа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ