Пт, 2024-04-19, 10:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 9 » Залякування журналістів, суспільства і влади було метою вбивства Політковської
12:04
Залякування журналістів, суспільства і влади було метою вбивства Політковської
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Замовник вбивства журналістки "Новой газеты" Ганни Політковської ставив за мету не тільки помститися за критичні публікації, а й хотів залякати суспільство і владу. Про це заявив керівник групи з розслідування даного злочину, старший слідчий з особливо важливих справ при голові Слідчого комітету Росії (СКР) Петрос Гарібян.

"Я думаю, що метою замовника була не тільки помста Ганні Політковській за критичні публікації. В першу чергу йому потрібна була демонстративна і гучна акція, мета якої - залякати всіх вас, журналістів, а також суспільство і владу", - сказав Гарібян в інтерв'ю газеті "КоммерсантЪ".

Такі висновки він зробив на підставі того, що вбивство Політковської було скоєно в день народження президента РФ Володимира Путіна - 7 жовтня.

На думку слідчого, це не просто збіг, адже у вбивці була можливість вчинити злочин і раніше.

"У розпорядженні слідства є запис камер відеоспостереження, встановлених біля будинку №10 по Лісовій вулиці. На ній видно, як 3 жовтня 2006 року, за чотири дні до вбивства, майбутній кілер чекає Ганну Політковську біля її під'їзду і йде, як тільки вона з'являється біля будинку. 4 жовтня той самий чоловік зустрічається з Політковською вже в її під'їзді, чекає, поки вона зайде в квартиру, знову вийде ненадовго погуляти з собакою, і тільки після цього йде. 5-го числа кілер послужливо відчиняє перед журналісткою вхідні двері, пропускаючи її в під'їзд. 6-го він знову чергує на вулиці, а 7-го заходить разом з жертвою в ліфт і розстрілює її з пістолета, захованого під перекинутою через руку курткою. Судіть самі", - зазначив він.

За словами Гарібяна, мотив убивства журналістки був отриманий "методом виключення".

Петрос Гарібян повідомив, що були перевірені усі рахунки вбитої і рух грошових коштів по них. Великих сум, за які можна було поплатитися життям, журналістка не знімала. Таким чином, з усіх можливих варіантів залишився єдиний - вбивство, пов'язане з професійною діяльністю.

Відповідаючи на запитання, чи допитувався у рамках справи глава Чечні Рамзан Кадиров, який разом зі своїм оточенням був головним об'єктом критики журналістки, керівник слідчої бригади заявив, що Кадирову якраз була невигідна загибель Ганни Політковської.

"Підстав для допиту Кадирова і його співробітників у слідства не було і немає. Літом-восени 2006 року він готувався обійняти пост президента Чечні, і резонансне вбивство, жертвою якого стала журналістка, що критикувала його, шкодило йому. У зв'язку з цим логічно було б шукати замовника серед ворогів Кадирова, а не серед його друзів", - пояснив він.

"Вивчивши пильніше публікації журналістки, ми дійшли висновку про те, що критикувала вона не лише регіональних чиновників, а й представників федеральної влади. Тому круг підозрюваних і був розширений", - уточнив Гарібян.

Слідство встановило, що вбивство Ганни Політковської обійшлося організаторам в 150 тис доларів. А одному з обвинувачених, колишньому начальникові відділення оперативно-пошукового управління (ОПУ) ГУВС Москви Дмитру Павлюченкову, "пробачили борг в 60 тисяч доларів".

Журналістку "Новой газеты" Ганну Політковську було вбито 7 жовтня 2006 року. Її застрелили в під'їзді власного будинку на Лісовій вулиці в Москві. Як основну слідство розглядає версію, пов'язану з професійною діяльністю Політковської - журналістки, правозахисниці. Вона приділяла особливу увагу конфлікту в Чечні.

Раніще повідомлялось, що кримінальний авторитет Лом-Алі Гайтукаєв, якого називають організатором вбивства російської журналістки Ганни Політковської, відбуває в Росії покарання за організацію замаху на дніпропетровського бізнесмена Геннадія Корбана.

У жовтні повідомлялось, що Слідчий комітет РФ зібрав достатньо доказів для складання обвинувального висновку щодо п'яти обвинувачених у справі про вбивство журналістки "Новой газеты" Ганни Політковської.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: вбивства Політковської
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ