Чт, 2024-03-28, 13:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 15 » Янукович: Запобіжний захід, який прийнятий щодо Тимошенко, він дратує і мене
19:32
Янукович: Запобіжний захід, який прийнятий щодо Тимошенко, він дратує і мене
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович не заперечує проти виїзду лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за кордон. Про це він сказав на брифінгу в Харкові, передає УНІАН.

- Тимошенко подасть повторне клопотання на виїзд до Брюсселя

"Мав розмову з керівниками європейських структур, які висловили бажання бачити Тимошенко у Брюсселі. Я думаю, що така процедура має бути, бо обмеження, якщо людина бажає їхати, неможливе, але Кримінально-процесуальний кодекс має бути додержаний", - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що питання вини має доводитися лише в суді. "До того, поки на ці питання нема відповіді, людина повинна бути вільна", - сказав Янукович.

Він висловив незадоволення діями правоохоронних органів, які обмежили свободу пересування Тимошенко. "Запобіжний захід, який прийнятий стосовно Тимошенко, він дратує і мене", - сказав президент.

Янукович наголосив, що у цьому питанні не потрібна "зайва метушня з боку правоохоронних органів".

"Боротьба з корупцією не повинна мати жодного стосунку до політики, щоб не було думки, що є вибірковий підхід", - сказав Янукович.

У свою чергу президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс обурений діями "режиму Януковича". Про це він заявив під час телефонної розмови з Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я телефоную, щоб ще раз висловити підтримку вам особисто і вашій політичній силі - партії "Батьківщина - чітку позицію щодо відстоювання європейських цінностей і принципів демократії. Я обурений діями правлячого режиму, які не мають нічого спільного з демократією", - сказав Мартенс.

У свою чергу Тимошенко подякувала Мартенсу "за підтримку та солідарність" і наголосила, що європейський вибір залишається головним пріоритетом для її політичної сили.

Також під час розмови Мартенс офіційно запросив Тимошенко взяти участь у наступному саміті ЄНП, який відбудеться 23-24 березня у Брюсселі.

"Ми будемо дуже раді бачити вас серед учасників саміту, під час якого у Вас, Юліє, також буде можливість провести зустрічі з лідерами провідних держав-членів ЄС", - сказав він.

Телефонна розмова відбулася за ініціативи президента ЄНП, підкреслили у "Батьківщині".

Як відомо, "Батьківщина" є членом ЄНП.

Тимошенко подасть повторне клопотання на виїзд до Брюсселя

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко у середу подасть повторне клопотання щодо дозволу на виїзд у Брюссель.

"Завтра на 12.00 мене знову викликають в прокуратуру, і я обов'язково подам клопотання про те, щоб мене випустили на саміт у Брюссель, тому що все, що вони робили до сьогодні, виглядало щонайменше безглуздо", - сказала Тимошенко.

На репліку про те, що тепер вона може вільно виїжджати, адже президент Віктор Янукович публічно висловив обурення діями правоохоронців, які її не випускали, вона відповіла:

"Обурення Януковича виглядає симпатично, оскільки працівники прокуратури мені повідомили, що вони були готові випускати мене в Брюссель, але є заборона президента країни".

"Якщо вже президент публічно визнав свою помилку, то думаю, що все ж таки його такий специфічний родич Пшонка до цього дослухається", - додала Тимошенко.

Підтримку опозиційному лідеру не раз висловлювали представники ЄС та США. Особливе обурення та незадоволення "вибірковим кримінальним переслідуванням" європейські та американські лідери висловили після того, як Генпрокуратура відмовила Тимошенко у можливості відвідати Брюссель, куди її запросили керівники Європейської народної партії.

Нещодавно Тимошенко отримала ще одне запрошення відвідати Брюссель. У свою чергу, лідер "Батьківщини" наголошує на тому, що світова спільнота не має закривати очі на придушення демократії в Україні.

У свою чергу посольство України у Франції розіслало по редакціях французьких газет звернення до преси, у якому йдеться про те, що Тимошенко використовує порушені кримінальні справи, зокрема відмову відвідати Брюссель, щоб збільшити популярність своєї партії.

В повідомленні наголошується, що використання структур та партій Європейського Союзу з метою здійснення тиску на українське правосуддя є неприйнятним.

"Політики та дипломати не мусять втручатися в судові розслідування, а, навпаки, сприяти прозорості судочинства. Тиск на українське правосуддя порушує принцип верховенства права", - зазначають у посольстві.

Депутати-"регіонали" написали відкритого листа президенту Європарламенту: просять не захищати Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 796 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ