Чт, 2024-04-25, 10:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 7 » Запрацював альтернативний нафтошлях: в Україну пішла каспійська нафта
19:47
Запрацював альтернативний нафтошлях: в Україну пішла каспійська нафта
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

ВАТ "Укртранснафта" почало реалізацію проекту з постачання нафти з альтернативних джерел (країн Каспійського регіону) на вітчизняні нафтопереробні заводи (НПЗ). Про це повідомили сьогодні, 7 жовтня, в управлінні інформації і стратегічних комунікацій ВАТ "Укртранснафта", передає УНІАН.

У повідомленні наголошується, що реалізація цього проекту проводиться на виконання "Програми диверсифікації джерел поставок нафти до України на період до 2015 року", затвердженої постановою КМУ від 8 листопада 2006 року №1572.

Зокрема, в перших числах жовтня в Одеський морський торговий порт прибули два танкери з легкою каспійською нафтою об'ємом 80 тис тонн кожен.

Нафта з першого танкера вже відвантажена в резервуари нафтобази, визначені кількісні та якісні параметри нафти, завершується процедура митного оформлення. Почалася підготовка до транспортування системою Придніпровських магістральних нафтопроводів ВАТ "Укртранснафта".

Розвантаження другого танкера очікується в найближчі два дні. Крім того, планується прибуття ще одного (третього) танкера об'ємом 80 тис тонн нафти.

Компанія зазначає, що нафта постачатиметься для потреб ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), який звернувся до Міністерства палива та енергетики з проханням допомогти у вирішенні питання щодо забезпечення постачань нафти на НПЗ шляхом укладання довгострокових договорів на транспортування нафти з каспійського регіону системою магістральних трубопроводів ВАТ "Укртранснафта".

"Дворічна нафтова блокада Кременчуцького НПЗ (51% акцій у власності державної компанії НАК "Нафтогаз України") з російського боку в черговий раз довела гостру необхідність диверсифікації джерел поставок нафти на територію України, яка повністю відповідає енергетичній стратегії України", - підкреслив голова правління ВАТ "Укртранснафта" Олександр Лазорко.

Зазначимо, з жовтня 2007 року ВАТ "Укртранснафта" не здійснює транспортування російської нафти сорту Urals на Кременчуцький НПЗ через відмову російської сторони постачати сировину для переробки на заводі.

З іншого боку, використання системи Придніпровських магістральних нафтопроводів винятково в традиційному південному напрямі, як це пропонує Одеський НПЗ, є економічно неефективним для ВАТ "Укртранснафта", оскільки завантаження нафтопроводу не перевищує 15%.

За таких умов головним завданням ВАТ "Укртранснафта", як оператора магістральної системи нафтопроводів України, є створення умов для максимального забезпечення поставок нафти на вітчизняні нафтопереробні потужності.

ВАТ "Укртранснафта" є оператором системи нафтопроводів України, 100% акцій підприємства належать НАК "Нафтогаз України".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1387 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ