Пт, 2024-04-26, 10:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 25 » Запущено процес дочасних виборів: коаліція розпалася. ВІДЕО
08:49
Запущено процес дочасних виборів: коаліція розпалася. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Фракції "УДАР" і "ВО "Свобода" заявили про вихід зі складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України.

"Фракція "УДАР" заявляє і повідомляє про вихід зі складу коаліції" - заявив лідер фракції Віталій Ковальчук на засіданні парламенту в четвер, 24 липня.

За його словами, це дасть можливість президенту України Петру Порошенку розпустити парламент і призначити дострокові вибори до Ради.

Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок в свою чергу зазначив, що фракція виходить з коаліції задля того, аби президент зміг розпустити Раду, бо "у нинішній ситуації такий парламент, який прикриває державних злочинців, московську агентуру, парламент, який не звільняє від депутатської недоторканності всіх тих людей, які працюють на Кремль, існувати не повинен".

При цьому лідер "свободівців" також підкреслив, що дострокові парламентські вибори, які мають відбутися найближчим часом, повинні відбутися, "коли в Україні буде встановлено мир".

Крім них, з коаліції вийшов і позафракційний народний депутат Сергій Міщенко.

"Я виходжу з коаліції, щоб президент через 30 днів отримав право перезавантажити цей парламент", - заявив нардеп з трибуни Верховної Ради.

Фракція "Батьківщина" підтримала проведення позачергових парламентських виборів

Голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв зробив заяву про те, що фракція іде на дочасні парламентські вибори.

"Ми йдемо на позачергові парламентські вибори, і ми вважаємо в цих умовах єдиною можливістю проведення цих виборів - ухвалення закону про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, і друге - це негайне наведення порядку і звільнення території України від російських загарбників і тих терористів, які їх підтримують", - цитує Соболєва прес-служба політсили.

Голова фракції "Батьківщина" запропонував оголосити перерву у пленарному засіданні парламенту, визначити ключові питання, які повинна ухвалити Верховна Рада, зокрема, щодо фінансування української армії; питання пропорційного закону по вибори за відкритими списками.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що дострокові вибори до Верховної Ради відбудуться 26 жовтня. У ході переговорів з позафракційними депутатами він озвучив цю дату і попросив підтримати його законодавчі поправки, які пов'язані з проведенням виборів.

Турчинов здивований передчасним оголошенням фракцій щодо виходу з коаліції

Голова Ради Олександр Турчинов своєю чергою висловив здивування у зв'язку тим, що фракції передчасно оголосили про вихід з коаліції.

За словами Турчинова, сьогодні і прем'єр Арсеній Яценюк, і він особисто просили депутатів не оголошувати про розпад коаліції, поки не будуть прийняті важливі законопроекти.

"Я не розумію, що сталося, чому ви змінили свою думку. Або ви не могли почекати?" - задався питанням Турчинов. При цьому спікер продовжив сьогоднішнє засідання Ради.

"Коаліції не існує... І ви бачите роботу Верховної Ради... Але я буду слідувати регламенту", - заявив Турчинов.

Своєю чергою, позафракційний депутат Микола Рудьковський заявив, що коаліція все ж ще формально діє. "Заяви - це ще не розпуск. Вони пишуть заяви, і тоді ви як голова Ради оголосите про розпуск коаліції", - заявив він.

Водночас лідер фракції "Удар" Віталій Ковальчук заявив, що регламент Ради не регулює процедуру розпаду коаліції, передає "РБК-Україна".

"В законі про регламент Ради жодним чином про це не зазначено. Ми зробили публічну заяву, крім того, ми вже зараз зареєстрували нашу заяву в апараті Ради і надалі, якщо пан Турчинов захоче якимось чином протидіяти щодо зміни факту щодо того, що коаліція вже перестала існувати, то він може вказати на те, що необхідно оголосити. Але якщо він не буде оголошувати, то він буде порушувати норми", - сказав Ковальчук.

Він зазначив, що "Удар" оголосив про вихід з коаліції після того, як заяву про саморозпуск Ради не включили до порядку денного.

Партія регіонів не підтримала дії низки членів коаліції. Так, депутат з фракції ПР Сергій Матвієнков заявив на засіданні Ради: "Ми завжди виступали і виступаємо за наступний алгоритм: встановлення миру, потім внесення змін до Конституції, що дозволить забезпечити порядок, мир і стабільність... І тільки після цього – проведення дострокових парламентських виборів. Але сьогодні ми бачимо інший алгоритм. Сьогодні розпочинається реалізація сценарію, коли ці вибори хочуть провести без східних областей".

Очікується, що з моменту оголошення спікером Ради про розпуск коаліції розпочнеться відлік 30 днів, протягом яких повинна бути сформована нова коаліція. В іншому випадку будуть оголошені дострокові вибори Ради.

Фракція "Батьківщина" і група "Економічний розвиток" Анатолія Кінаха підтримали проведення дострокових виборів.

При цьому "Батьківщина" наполягає, що, перш ніж Рада припинить роботу, вона повинна проголосувати низку важливих законопроектів, у числі яких виділення 9,1 млрд грн армії і законопроект про вибори за пропорційною системою.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов на вечірньому пленарному засіданні у четвер, 24 липня, офіційно оголосив про припинення існування коаліції депутатських фракцій "Європейський вибір".

Партія регіонів піде на позачергові парламентські вибори, заявив Чечетов

Партія регіонів має намір брати участь у дострокових парламентських виборах, заявив перший заступник голови фракції Михайло Чечетов.

"Ми виходимо з позиції країни. Якщо проводити вибори, коли на сході йде війна і коли жителі не можуть узяти участі у виборах, це може поставити під сумнів територіальну цілісність, ми можемо виборами відрізати ще дві області", - заявив він журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Чечетов вважає, що рішення про розвал парламентської коаліції ухвалено в інтересах політичних сил, які "сьогодні мають рейтинги і які бояться цей рейтинг завтра втратити".

При цьому народний депутат зазначив: "Але якщо вже нас ставлять перед фактом, ми, звісно, йдемо на вибори. І я вважаю, ми увійдемо з кількістю (народних депутатів), не меншою, ніж сьогоднішня фракція в парламенті".

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, до складу фракції Партії регіонів входять 78 народних депутатів.

Кириленко молить Бога, аби Яценюк на куражі не подав у відставку

Народний депутат України В'ячеслав Кириленко (фракція "Батьківщина") висловив сподівання, що Арсеній Яценюк "в емоціях" не подасть у відставку з посади прем'єр-міністра України.

Про це Кириленко заявив на засіданні парламенту, повідомляє УНІАН.

Він піддав критиці спосіб виходу із коаліції фракцій парламенту.

Так, за його словами, розвалу коаліції "мали передувати загальні збори коаліції і спільний вихід з повідомленням до країни і до фракцій та позафракційних. Оце тоді б була наша сила, а не перетягування каната".

"Крім того, я молю Бога, щоб зараз прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не впав теж в емоції і не подав у відставку і щоб в країні не розпочався хаос, безвладдя", - додав Кириленко.

За його словами, ефективно Україна може воювати з Росією лише в тому випадку, коли "міцна демократична влада, а це українські фракції в парламенті, це український уряд, голова ВР та президент".

Томенко: "люди Януковича" з третьої години ранку заманюють нардепів в нову колаіцію

10 депутатів від фракції "Батьківщина" написали заяви про вихід із коаліції.

Про це розповів на брифінгу у четверг депутат Микола Томенко, передає "Українська правда".

Він пред'явив журналістам заяви за підписами Миколи Томенка, Юрія Стеця, Ірини Луценко, Геннадія Зубка, Ігоря Гриніва, Дмитра Андрієвського, Володимира Ар'єва та Олександра Бригинця.

Також пізніше стало відомо, що таку саму заяву написав депутат Руслан Князевич.

Томенко також висловив переконання, що інша частина депутатів фракції, які раніше вимагали ухвалення змін до закону про вибори перед розпуском коаліції, пристануть на пропозицію колег голосувати цей закон вже після розпаду більшості.

"Я переконаний що абсолютна більшість колег із "Батьківщини" готові до позачергових виборів і готові працювати разом на зміни до закону про вибори", - сказав Томенко

Він також повідомив, що "люди Януковича, починаючи з третьої години ранку, коли стало відомо, що "Свобода" і "УДАР" виходять із коаліції, почали роботу щодо формування нової більшості".

"Ця частина людей сьогодні працює з представниками проукраїнських фракцій, говорячи про те, що шанси стати депутатами є не у всіх, а от гроші заробити шанси є. Але я переконаний, що це не допоможе. Ми місяць активно попрацюємо, указ президента з'явиться 24 або 25 серпня а 26 жовтня ми підемо на вибори", - наголосив Томенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: Запущено процес дочасних виборів: к
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ