Сб, 2024-04-20, 16:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 30 » Засновника WikiLeaks екстрадують до Швеції
18:26
Засновника WikiLeaks екстрадують до Швеції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сім суддів Верховного суду Великобританії більшістю голосів відхилили апеляцію засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Тепер за постановою суду він буде екстрадований до Швеції, де його звинувачують у зґвалтуванні і сексуальних домаганнях до двох жінок, повідомляє NEWSru.com з посиланням на Reuters.

Ассанж всі звинувачення на свою адресу заперечує. Його адвокати просили вищу судову інстанцію заборонити видачу їх клієнта, стверджуючи, що європейський ордер на арешт був недійсним, уточнює BBC. Проте суд все ж визнав ордер законним.

Раніше вимога Швеції видати Ассанжа вже було схвалено двома судами нижчої інстанції, проте адвокатам вдалося оскаржити ці рішення. Постанова ж Верховного суду в будь-якій іншій судовій інстанції Ассанж оскаржити вже не зможе, уточнює "Інтерфакс".

Незважаючи на це адвокати засновника WikiLeaks здаватися не мають наміру: вони планують оскаржити екстрадицію Ассанжа до Швеції в Європейському суді з прав людини. "Теоретично адвокати Ассанжа мають право оскаржити сьогоднішнє рішення Верховного суду Великобританії відхилити апеляцію проти його екстрадиції до Швеції, - зазначив представник суду. - Згідно зі статтею 35 Європейської конвенції з прав людини, після вичерпання національних засобів судового захисту позивач у разі необхідності повинен подати скаргу до Страсбурзького суду в період до півроку ". При цьому співрозмовник агентства зауважив, що якщо подача скарги відбудеться після зазначеного терміну, "дана позовна заява автоматично вважатиметься неприйнятною для розгляду".

Проте поки незрозуміло, чи є у Ассанжа 10 днів, щоб подати апеляцію в саму останню інстанцію, або ж він негайно буде відправлений до Швеції, підкреслює НТВ.

Австралієць Ассанж, що здобув світову популярність після того, як ресурс WikiLeaks опублікував сотні тисяч документів про військові кампанії в Афганістані та Іраку, а також таємні депеші Держдепу США, був затриманий в Лондоні 7 грудня 2010 року по запиту Швеції.

Звинуватили його, однак, не в тиражуванні секретної інформації - інтернет-викривач підозрюється в зґвалтуванні та примус до розпусних дій, що нібито мали місце в Стокгольмі в серпні 2010 року. Сам Ассанж всі звинувачення заперечує, називаючи їх політично мотивованими.

У Великобританії Ассанж був ненадовго затриманий, а потім звільнений під заставу. З тих пір він живе під домашнім арештом у заміському будинку свого друга, власника лондонського клубу журналістів Вона Сміта.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: Швеції, Засновника WikiLeaks
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ