Чт, 2024-04-25, 23:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 2 » Заступник голови ЄК - припинення поставок російського газу в Україну не загрожує його транзиту в Європу
08:08
Заступник голови ЄК - припинення поставок російського газу в Україну не загрожує його транзиту в Європу
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Рішення Росії припинити постачання газу в Україну не представляє небезпеки для транзиту російського газу до Європи, заявив заступник голови Єврокомісії Марош Шефчовіч, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Як поставки газу в Україну (по реверсу - ред.), так і транзит до Європи знаходяться поза небезпекою", - наводять його слова європейські ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що Україна не вносила передоплату за поставки російського газу в липні, і з початку нових газових доби поставки газу на адресу "Нафтогазу України" припинилися.

Раніше "Нафтогаз" заявляв, що в середу він буде отримувати газ тільки зі Словаччини.

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив журналістам: "Україна не заплатила за постачання газу за липень. З 10 години ранку 1 липня поставки газу" Газпромом "в Україні припинені." Газпром "не буде поставляти газ в Україну ні за якою ціною без передоплати".

При цьому глава "Газпрому" зазначив, що транзит через Україну здійснюється в штатному режимі.

"Що стосується транзиту - ніяких проблем з поставками газу через територію України для європейських споживачів не спостерігається", - сказав він.

Коментуючи поставки газу на Україну в осінньо-зимові місяці, Міллер підкреслив, що "Газпром" за жодних обставин не буде здійснювати їх без передоплати.

Як повідомлялося з посиланням на управління у зв'язках з громадськістю НАК "Нафтогаз України", у зв'язку з неузгодженістю умов постачання російського газу в Україну в ході тристоронніх переговорів у Відні "Нафтогаз" призупинив закупівлю газу у "Газпрому".

"Нафтогаз" висловив сподівання, що за сприяння Єврокомісії сторони найближчим часом дійдуть згоди щодо прийнятних умов поставок газу з РФ для України . "Нафтогаз" готовий взяти участь у тристоронніх переговорах з цього питання в будь-який час, узгоджений трьома сторонами.

Україна може імпортувати з ЄС необхідну кількість газу для підготовки до зими

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Чи встигнемо (імпортувати з ЄС достатній для підготовки до зими обсяг газу - ред.). .. Можна (імпортувати з ЄС - ред.) 50-60 млн куб. М на день. І залишається відкритим питання по необхідним обсягами закачування (в ПСГ - ред. ) ", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

На сьогоднішній прес-конференції віце-президент Єврокомісії Марош Шефчовіч оцінив необхідний обсяг газу в ПСГ України до зими в 19 млрд куб. м, зазначивши що реверсних потужностей достатньо для його формування. "На даний момент в ПСГ України знаходиться 12 млрд куб. М. .. За нашими оцінками, необхідно закачати ще 7 млрд куб. М і на це є 3-3,5 міс. Для цього є потужності і є час", - сказав він, відзначивши, що Евроксоюз готовий сприяти Україні у фінансуванні закупівель Газза на зиму.

"Ми готові допомогти українцям і спростити обговорення з міжнародними фінансовими інститутами, щоб гарантувати, що буде необхідне рішення про фінансування газу", - сказав віце-президент.

Шевчович підтвердив, що ціна на російський газ для України залишається каменем спотикання.

Відповідаючи на питання про вплив санкцій ЄС щодо "Газпрому" на хід переговорів, Шевчович зазначив, що цей аспект в ході ні двосторонніх, ні тристоронніх переговорах не піднімалося.

"У мене немає відчуття, що вони (санкції) впливають на переговори", - вважає він.

На порядку денному переговорів, за словами Шевчович, залишаються все ті ж питання, які й були: ціна на газ, необхідні обсяги газу в ПСГ і спрощення фінансової підтримки України.

"Ці питання обговорювалися кілька разів на експертному рівні. Після останніх переговорів, які відбулися кілька тижнів тому на експертному рівні, ми вважали, що буде можливим вирішити розбіжності. Зараз ми готові пройти останню милю і досягти домовленостей щодо протоколу", - зазначив віце-президент ЄК.

Крім того, також продовжують залишатися розбіжності і щодо тривалості домовленостей, які будуть закріплені в протоколі.

"ЄК була готова закрити період до завершення наступного опалювального сезону, були також розбіжності і по законодавчої природі документа, була різниця по механізму щодо ціни. Це будуть питання, з якими ми повинні розібратися на наступній зустрічі експертів", - деталізував він.

За словами віце-президента, зараз ЄК планує підтримувати контакти з обома сторонами. "Я також інформував президента ЄК Юнкера щодо вчорашніх результатів", - додав Шевчович.

Нагадаємо, 30 червня у Відні відбулися газові переговори на рівні міністрів енергетики України і Росії за участю віце-президента ЄК з питань Енергетичного союзу Мароша Шевчович. Сторони повинні були закріпити домовленості про умови поставок газу в Україну з Росії, включаючи ціну газу, а також питання транзиту і обсягів закачування. Однак запропоновані Росією умови були відхилені України.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв 30 червня заявив, що кінцева ціна для України на газ з РФ в третьому кварталі з урахуванням знижки складе 247,18 дол. за тисячу кубометрів. Таким чином, знижка складе тільки 39,97 дол. За тисячу кубометрів, або 13,92%.

Раніше, 24 червня президент РФ Володимир Путін заявив, що при такому падінні цін на нафту Росія не може надавати Україні знижку на газ як раніше, і ціна повинна бути на рівні ціни для Польщі.

Не погодившись з російською пропозицією, "Нафтогаз України" з 1 липня призупинив закупівлю газу у "Газпрому" до моменту, коли сторони знайдуть взаємоприйнятне рішення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: Європа, Транзит, Україна, заступник голови ЄК, припинення поставок російського газ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ