Сб, 2024-04-20, 16:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Квітень » 6 » Засудили на 24 роки екс-президента Південної Кореї
10:47
Засудили на 24 роки екс-президента Південної Кореї
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Зазначається, що призначений штраф становить 17 мільйонів доларів США.

У Південній Кореї суддя Центрального окружного суду Сеула у п'ятницю, 6 квітня, оголосив вирок колишньому президенту країни Пак Кин Хе, визнавши її винною у зловживанні владою та корупції.

Так, Пак Кин Хє засуджено до 24 років ув'язнення та 18 мільярдів вон штрафу (17 мільйонів доларів, - Ред.).

Зазначається, що під час президентства очільниця змушувала південнокорейські компанії жертвувати гроші на суму 72 мільйони доларів США двом фундаціям, які контролювала її давня подруга Цой Сун Сіль, яку у червні 2017 року суд визнав винною у "вимаганні академічної підтримки для її дочки".

У свою чергу, Пак Кин Хе назвала дану справу "політичною помстою".

Нагадаємо, у Південній Кореї суд визнав колишнього президента Пак Кин Хе винною у хабарництві, зловживанні владою, розголошенні державних таємниці і низки інших кримінальних статей. Зокрема, суд постановив, що екс-президент була у змові зі своєю давньою подругою Чхве Сун Сіль, щоб отримувати кошти від акумулювання "добровільних" пожертвувань великих корейських компаній на рахунки підставних фірм. Прокурори вимагали 30-річного вироку і 112 мільйонів доларів штрафу.

28 червня 2017 року влада Північної Кореї винесла заочний смертний вирок екс-президенту Південної Кореї Пак Кин Хе за "підготовку до замаху" на лідера КНДР Кім Чен Ина.

23 червня 2017 року у Південній Кореї подругу колишнього президента країни Пак Кин Хе — Чхве Сун Сіль засудили до трьох років позбавлення волі. Суд визнав її винною у "вимаганні академічної підтримки для її дочки". Зазначається, що вона, використовуючи свої зв'язки з колишнім президентом Південної Кореї, здійснила вплив на один з університетів країни з метою "надання послуги" для її 21-річної доньки.

Як повідомлялося, 17 квітня 2017 року прокуратура Південної Кореї офіційно висунули звинувачення у корупції колишньому президенту країни Пак Кин Хе. Відсторонена від влади глава держави звинувачується у хабарництві, зловживанні владою, розголошенні державних таємниці і низки інших кримінальних статей.

Раніше суд Сеула видав ордер на її арешт після дев'ятигодинних слухань. Екс-президент відмовилася відповідати на запитання журналістів. Разом з Пак Кин Хе на слуханні були присутні двоє її адвокатів. Поліція Сеула мобілізувала близько 2 тисячі своїх співробітників з метою забезпечення безпеки в місті під час слухань.

27 березня 2017 року прокуратура Південної Кореї звернулася до суду за ордером на арешт екс-президент країни. Прокуратура дійшла висновку, що звинувачення проти екс-президента мають серйозний характер і що вона, "зловживаючи службовим становищем і статусом", розголошувала державні секрети, дозволяла своїй подрузі Чхве Сун Сіль займатися вимаганням грошей у відповідних компаній.

Додамо, що парламент Південної Кореї проголосував за проведення процедури імпічменту президенту країни Пак Кин Хе, конституційний суд підтвердив відставку. Скандал навколо президента Південної Кореї розгорівся після того, як стало відомо, що Пак Кин Хе дозволяла своїй подрузі Чхве Сун Сіль втручатися в державні справи: передавала їй важливу і секретну документацію, включаючи тексти своїх майбутніх виступів, і дозволяла вносити в них правки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: 24 роки, екс-президент Південної Кореї, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ