Вт, 2024-04-23, 22:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 21 » Затримані 58 сомалійців імітують голодування,- кажуть у міграційній службі
11:31
Затримані 58 сомалійців імітують голодування,- кажуть у міграційній службі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Державній міграційній службі України заявляють, що 58 сомалійських мігрантів, які нібито оголосили голодовку в пункті тимчасового утримання іноземців "Журавичі" на Волині, дійсно відмовилися від харчування в їдальні, але систематично отримують посилки із їжею.

"На мою думку, це голодування більше на публіку. Історія починається з того, що особи дізналися про те, що їх, відповідно до нового законодавства, яке набуло чинності 25 грудня минулого року, утримуватимуть у такому пункті не півроку, як було раніше, а рік. Звичайно, виникає логічне запитання, що протягом цього періоду вони могли кілька разів спробувати перетнути кордон у напрямку Заходу і таким чином досягти своєї мети - європейських країн. Тому все почалося з того, що їх не задовольнив термін перебування у пункті й вони запропонували адміністрації пункту звернутися з позовом до суду, щоб скоротити термін їх перебування у цьому закладі", - розповіла директор Департаменту у справах біженців Державної міграційної служби Наталія Науменко, передає Радіо "Свобода". 

За її словами, нині в "Журавичах" під вартою в очікуванні депортації перебувають 58 мігрантів, які стверджують, що вони прибули із Сомалі. Їх затримали за незаконний перетин кордону та незаконне перебування на території України наприкінці грудня 2011 року. Науменко додала, що їх звільнення нині не є можливим.

Крім того, в Міграційній службі зазначають, що мають насамперед встановити, чи дійсно затримані є сомалійцями, оскільки часто громадяни інших африканських країн видають себе за вихідців із цієї країни, а сомалійських мігрантів з України не депортують. "Якщо буде встановлено, що мігрант приїхав із Сомалі, то ухвалюватимуть довгострокові рішення щодо кожного окремо. Але у будь-якому разі їх не видворятимуть до Сомалі. Якщо буде встановлено, що ця особа приїхала з іншої африканської країни і видає себе за сомалійця, тоді стосовно такої особи проводитиметься ідентифікація, документування і повернення до країни-походження, якщо на це будуть підстави", - пояснила Науменко.

За її словами, усі поміщені в "Журавичі" особи були повнолітніми. Також у Державній міграційній службі переконують, що Україна дотримується всіх резолюцій ООН щодо громадян, які заявляють, що вони виїхали із Сомалі.

Як повідомлялося, в четвер міжнародна правозахисна організація Amnesty International звернулася до української влади із закликом звільнити сомалійських підданих, які оголосили голодовку на знак протесту проти утримання з метою висилки і "дотримуватися зобов'язань гарантувати громадянам Сомалі право на захист, в умовах того, що сомалійці не можуть отримати статусу біженців". В організації також заявили, що до голодовки приєдналися "близько 60 сомалійців, зокрема, можливо, близько 20 дітей".

У свою чергу біженці, що заявили про оголошення голодовки,  зазначили: "Ми стали заручниками ситуації, коли не можемо отримати жодних документів для перебування на території України, а без документів нас затримує міліція і місяцями тримає в пунктах тимчасового утримання".
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: Затримані 58 сомалійців імітують го
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ