Сб, 2024-04-20, 09:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 31 » Затримують винних у трагічних подіях під Радою
18:28
Затримують винних у трагічних подіях під Радою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що затриманий зізнався, що кинув гранату під час сутичок біля Верховної Ради між правоохоронцями й мітингувальниками, які виступали проти зміни до Конституції України в частині децентралізації. Він є бійцем добровольчого батальйону "Січ".

"Затриманий Гуменюк Ігор Володимирович використав гранату типу РГТ... Одна граната була при ньому, під час затримання, іншу він кинув, зізнався в цьому, і чека від гранати була у нього. Назвався "свободівцем" і бійцем батальйону "Січ", які перебувають у відпустці з 3 серпня по 3 вересня, заявив Аваков, передає УНІАН.

Нагадаємо, батальйон "Січ" є добровольчим батальйоном патрульної служби міліції особливого призначення, створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в місті Києві з членів ВО "Свобода".

"122 людини перебувають у лікарнях після зіткнень під Радою, в тому числі кілька людей у важкому стані, у тому числі 11 - у важкій формі. Крім того, поранення отримали двоє французьких журналістів одного з телеканалів і зараз перебувають у лікарні", - повідомив Аваков.

"Поранення отримали бійці Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби охорони, спецназ МВС, міліціонери київських райвідділів. Отримав осколкове поранення замміністра внутрішніх справ Василь Паскал", - додав міністр.

За словами Авакова, 12 людей перебувають на операційних столах в госпіталі Міноборони та семеро - у госпіталі МВС.

"У тому числі кілька з них у важкому стані. Один з них у важкій комі", - сказав міністр.

Аваков також анонсував затримання тих, хто брали участь у подіях під Верховною Радою.

"Будуть ще затримання сьогодні, тому що ми володіємо даною інформацією, ми бачимо ситуацію і будуть ще затримання", - сказав він і нагадав, що вже затримано близько 30 осіб, які брали участь у сутичках під будівлею парламенту, в тому числі того, хто кинув гранату.

Як зазначили на сторінці Нацгвардії в соціальній мережі Facebook, кількість бійців Національної гвардії України, поранених в ході зіткнень біля стін українського парламенту, зросла до 69.

"Станом на 17:10, за уточненими даними, кількість поранених нацгвардійців - 69", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Аваков звинувачує Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та його лідера Олега Тягнибока у сутичках біля будівлі парламенту. "Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока і його партію "Свобода". Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція", - сказав він.

Сьогодні, 31 серпня, після того, як депутати схвалили в першому читанні зміни до Конституції, під Верховною Радою почалися зіткнення, мітингувальники пішли в наступ на парламент. Між мітингувальниками та співробітниками Нацгвардії, які знаходяться в кордоні навколо парламенту, почалися сутички.

Після невеликого затишшя біля стін парламенту між правоохоронцями та мітингувальниками відновилося протистояння, було кинуто дуже багато гранат зі сльозогінним газом. Крім вибухпакетів і димових шашок до лав правоохоронців було кинуто вибуховий пристрій, яке призвело до поранень декількох з них: двох із них винесли з епіцентру протистояння на носилках, ще декільком надають медичну допомогу прямо на місці.

В результаті зіткнень під стінами Верховної Ради України в понеділок 31 серпня травми і поранення різного ступеня тяжкості отримали близько ста правоохоронців, повідомив начальник ГУМВС України в м.Києві Олександр Терещук.

Як заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, у сутичках під Радою поранено близько 90 осіб, правоохоронці затримали близько 30 правопорушників: "Близько 90 поранених під Радою в тому числі кілька людей у важкому стані. Це результат кинутих декількох вибухових пристроїв з боку людей у футболках партії "Свободи", які влаштували бійку з Нацгвардією під ВР". Гранатометник спійманий - у нього вилучені гранати, у тому числі граната максимальної поразки Ф-1.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: трагічні події під Радою, винні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ