Сб, 2024-04-20, 01:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 27 » Завершено розслідування за трьома справами проти Луценка
14:35
Завершено розслідування за трьома справами проти Луценка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

26 січня Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка у скоєнні злочинів за трьома епізодами. Про це УНІАН повідомив його адвокат Ігор Фомін.

"Усе було зроблено вчора, і вони про це оголосили", - сказав він, зауваживши, що третю кримінальну справу об’єднано в одне провадження з двома попередніми, які також раніше було об’єднано між собою.

За словами Фоміна, 27 січня він їде до Генпрокуратури для того, щоб отримати "хоч якісь документи, які дадуть змогу розпочати ознайомлення з матеріалами об’єднаної справи".

Нагадаємо, Юрія Луценка затримали 26 грудня. Тоді колишнього міністра звинувачували у зловживанні службовим становищем - нарахуванні зайвих 40 тис грн пенсії водієві екс-міністра, у нецільовому використанні ресурсів. Кримінальну справу проти нього було порушено ще 5 листопада. Підставою для порушення стали обставини кар'єри, яку зробив його особистий шофер Леонід Приступлюк у системі МВС із 2005 по 2010 рік, коли Луценко двічі був міністром. Хоча Луценко стверджує, що його шофера взяли на службу до МВС законно.

29 грудня минулого року екс-міністру було висунуто нове звинувачення, а у справі про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу. Незадовго до цього сам Луценко заявляв, що його намагаються "прив'язати" до справи про отруєння Ющенка.

Минулого тижня кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Віктора Ющенка і про розтрату бюджетних коштів екс-міністром Юрієм Луценком об'єднали в одну кримінальну справу.

26 січня проти Луценка порушили вже третю кримінальну справу. "Екс-міністр нібито порушив постанову Кабміну від 2008 року про обмеження витрат у держструктурах у зв'язку з кризою. Йдеться про святкування Дня міліції в Палаці "Україна", на якому був присутнім президент, вручав нагороди співробітникам", сказав його адвокат. Депутат Геннадій Москаль припускав, що Луценка можуть звинуватити у бурхливому святкуванні Дня міліції, ще як тільки екс-міністра затримали.

Син Луценка побував на допиті в ГПУ, коли туди для чогось привезли батька

Син затриманого Юрія Луценка Олександр вже був на допиті у Генпрокуратурі. Про це розповів брат екс-міністра Сергій Луценко, слова якого наводить Gazeta.ua.

"Приблизно в той же час туди привезли на допит для виконання якоїсь нібито процесуальної дії Юрія Луценка. Це зроблено для того, щоб чинити психологічний тиск на мого брата, рідних і близьких. Ми закривали цю інформацію з етичних міркувань, але її Генпрокуратура сама "злила", - зауважив він.

Луценко зізнався, що не знає деталей допиту Олександра. "Але навіть італійська мафія не розбирається із сім'єю. А в нас є прокурорська мафія імені кума Віктора Януковича", - додав політик.

"Нунсівця" Юрія Гримчака, який теж був 5 січня у залі засідань Апеляційного суду, Генпрокуратура до себе не запрошувала. "Нас, депутатів, не викликають. На нас чомусь слідчий не скаржиться. Я не пам'ятаю, що викрикнув Олександр, бо в самого було забагато емоцій. В залі я сам кричав: "Ідіот". Суд був якийсь дивний: прокурор казав дурні речі. Ми запитували: Чому ви відновили досудове слідство? Відповідь: Для того, щоб посадити Луценка. У Кримінально-процесуальному кодексі немає такої статті. Треба ж думати, що говорити", - зазначив депутат.

Нагадаємо, слідчий Сергій Войченко, який розслідує справу екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, вимагає завести справу на його старшого сина Олександра. Він скаржиться, що Луценко-молодший погрожував йому розправою після засідання Апеляційного суду 5 січня, коли екс-міністра не відпустили під підписку.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1102 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ