Чт, 2024-05-02, 14:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 23 » Здійснилося. Порошенко офіційно став міністром економіки
14:17
Здійснилося. Порошенко офіційно став міністром економіки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Янукович призначив Петра Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі України. Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави 23 березня.

Перед цим Порошенко написав про своє призначення у Facebook. "Останні тижні були для мене дуже непростими. Рішення, яке я мав прийняти, ймовірно, приймаються кілька разів у житті і даються нелегко. Приємною несподіванкою стала така кількість небайдужих до мене людей як серед друзів по фейсбуку, так і серед журналістів, експертів та політиків", - написав він.

"Поставивши на одну чашу терезів особисті політичні амбіції, а на іншу – ситуацію в економіці… Рішення я прийняв", - резюмував Порошенко.

За його словами, в інтересах країни, а не окремих політичних партій реалізовувати зрозумілу професійну антикризову політику з мінімізації економічних загроз.

Порошенко нагадав, що перед тим як приянти пропозицію президента він виклав йому свої пропозиції, які він оприлюднив і для громадськості.

Серед них : Європейські цінності та стандарти мають стати засадничими якостями економічної політики України. Демократичні пріоритети розвитку повинні бути головними у державній політиці. Прозорість економічної політики. Прозора, спрощена і зрозуміла система державних закупівель. Відкрита публікація статистичних показників економічного розвитку.

Також серед пріоритетів Порошенка свобода підприємницької діяльності, підтримка національного виробника, захист бізнесу від силового тиску, спрощення системи реєстрації прав власності. Відкритий доступ до ЄДРПОУ тощо.

Посада міністра економіки стала вакантною після того, як перший віце-прем'єр-міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв був звільнений, а першим віце-прем'єром став Валерій Хорошковський.

Про те, що президент Віктор Янукович запропонував очолити МЕРТ голові ради Нацбанку Петра Порошенка, стало відомо 23 лютого.

Наступного дня прес-служба глави держави поширила заяву, з якої випливало, що 22 лютого відбулася зустріч Януковича і Порошенка, "під час якої останній коротко виклав своє бачення організації роботи Мінекономрозвитку і власних кроків як його керівника".

У відповідь президент попросив від Петра Порошенкао письмового викладу плану цих дій. Після цього прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що новий голова МЕРТ буде призначений до 5 березня. Замість кількох днів процес обдумування рішення Порошенко затягнув на місяць.

Порошенко з 2007 року керує Радою Національного банку України, з жовтня 2009 по березень 2011 року очолював Міністерство закордонних справ, а в 2005 році при президенті Вікторі Ющенку був головою Ради національної безпеки і оборони.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 959 | Додав: admin | Теги: міністр економіки, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ