Чт, 2024-04-25, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Квітень » 7 » Зеленський до грецьких парламентарів - Греція може допомогти реалізувати гуманітарну місію з порятунку жителів Маріуполя
15:45
Зеленський до грецьких парламентарів - Греція може допомогти реалізувати гуманітарну місію з порятунку жителів Маріуполя
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до парламенту Греції, заявив, що ця країна може допомогти реалізувати гуманітарну місію щодо порятунку жителів Маріуполя.

"Я закликаю вас зараз відкрито створити таку нову спільноту друзів, яка зможе врятувати українців і греків на півдні нашої держави. Яка зможе допомогти Маріуполю. Місто потребує гуманітарної допомоги, порятунку звідти людей уцілілих та поранених. росія блокує Маріуполь із початку березня. На землі і на морі. Не пропускає туди елементарно гуманітарних вантажів. Я впевнений, що сила Греції може допомогти реалізувати цю місію. Рахунок іде на дні", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Глава держави подякував Греції за вже надану гуманітарну та оборонну допомогу Україні та підтримку спільної санкційної політики проти Росії, закликавши "зробити більше для того, щоб росія почала шукати миру".

"Війна триває. Знищення Маріуполя триває. Депортація людей із тих територій, куди прийшли російські військові, триває... Що залишиться після російської артилерії та авіабомб? Я вам скажу: вони знищать всю нашу з вами спільну історію, спільну нашу спадщину", - сказав він.

Виступаючи перед парламентаріями, Зеленський також згадав про можливі спроби Росії знищити історично близьку грекам Одесу.

"Росія може спробувати знищити Одесу, так само як і Маріуполь. Сьогодні в Одесі ЗСУ стримують російські атаки... Ми маємо врятувати Одесу від такого знищення, з яким зіткнувся Маріуполь", - попросив президент.

На завершення свого виступу глава держави висловив упевненість у тому, що всіх винних у воєнних злочинах буде притягнуто до відповідальності, буде відновлено Маріуполь та інші українські міста.

"Також я вірю у те, що незабаром Україна та Греція житимуть на рівних у нашому спільному домі – в ЄС", - підсумував він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 298 | Додав: adminA | Теги: місія порятунку жителів Маріуполя, Зеленський, грецькі парламентарі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ