Сб, 2024-04-27, 01:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Травень » 9 » Зеленський провів саміт лідерів держав зі створення спецтрибуналу для рф. ВІДЕО
18:34
Зеленський провів саміт лідерів держав зі створення спецтрибуналу для рф. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Володимир Зеленський провів онлайн-саміт лідерів держав Core Group зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. До неї уже входять 37 учасників.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Сьогодні Зеленський очолив важливий саміт основної групи Спеціального трибуналу, ініційований МЗС України. 37 учасників підтвердили свою рішучість притягнути до відповідальності вище керівництво росії за злочин агресії проти України. Спеціальний трибунал забезпечить справедливість".

У свою чергу МЗС України поінформувало, що всі учасники одноголосно підтвердили підтримку притягнення вищого політичного та військового керівництва росії до відповідальності за розв’язання агресивної війни проти України.

"Країни Коаліції переконані, що російська агресія загрожує не лише Україні, але й миру, безпеці та демократії загалом. Ініціатори небачених з часів Другої світової війни звірств, першопричиною яких є злочин агресії, мають бути покарані шляхом створення незалежного механізму правосуддя."

Зокрема, під час виступу на саміті, Володимир Зеленський заявив, що Core Group має довести, що агресор помилявся в усьому. І не лише у своїх військових розрахунках, не лише у тому, як він оцінював лідерство України, наші державні та економічні системи. Але й у тому, "як він оцінював наше ставлення до справедливості".

Президент зазначив, що "наші цінності для нас – справжні, і ми будемо їх захищати".

"А отже, ми зробимо все можливе, щоб головний винуватець цієї агресії та всі його спільники були притягнуті до відповідальності за все скоєне ними - без виключення! Передусім це стосується злочину агресії."

Володимир Зеленський, Президент України.

За підсумками Саміту держави Коаліції ухвалили спільну заяву, у якій підтримали створення незалежного механізму правосуддя, Спеціального трибуналу та наголосили на важливості подальшої роботи.

У вересні 2022 року президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

19 січня 2023 року Європейський парламент підтримав резолюцію із закликом створити спеціальний міжнародний трибунал для переслідування злочину агресії росії проти України. А 23 січня українську ініціативу підтримала Рада міністрів ЄС.

Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії рф має запрацювати в Гаазі до початку літа.

Рішення про те, як саме буде виглядати трибунал щодо російського злочину агресії, ще не ухвалене. Наразі продовжують розглядатися три різних варіанти.

Тим часом, в Офісі президента зазначили, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі не має відповідної юрисдикції в розслідуванні злочину агресії рф. Тому єдиним шляхом притягнення російських чиновників до відповідальності є створення спеціального трибуналу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 186 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ