Чт, 2024-04-25, 15:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 1 » Україна успішно проводить ракетні навчання біля Криму. ВІДЕО
13:32
Україна успішно проводить ракетні навчання біля Криму. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що зенітні ракети під час навчань поблизу Криму влучили у заплановані цілі. Як передає УНІАН, про це він заявив з нагоди вручення штандарту батальйону оперативного призначення Національної гвардії ім. Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

"Сьогодні, незважаючи на істерику Росії, на погрози застосувати ракетну зброю проти нас, ми провели військові навчання з випробувальними запусками керованих ракет середньої дальності. І що важливо, ми це зробили відповідно до затвердженого плану, у заздалегідь визначений час і в заявленому публічно місці. Ракети потрапили у заплановані цілі", - сказав Турчинов.

За його словами, це дуже серйозний крок, який зробила Україна, тому що "російська агентура, продажні керівники, які раніше очолювали Міністерство оборони, свідомо руйнували протиповітряну оборону".

"Ракети, які ми випробовували, можуть точно вражати як повітряні, так і надводні цілі. Вони підтвердили свої бойові характеристики і виконали програму випробовування. Ми зробили дуже серйозний крок до відновлення повітряного, протиповітряного захисту нашої країни", - запевнив Турчинов.

Порошенко про загрози РФ через ракетні навчальні стрільби: нас ніхто не зупинить, все по нормах міжнародного права

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна проведе всі заплановані випробування, незважаючи на погрози з боку Російської Федерації, пише Інтерфакс-Україна.

"Зараз наша з вами відповідальність - побудувати повітряний захист Києва і всієї України, і ніхто нас не зупинить, і ми будемо діяти в інтересах безпеки Українського народу, Української держави, - сказав він на церемонії вручення штандарта батальйону оперативного призначення військової частини 3066 Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України в Києві в четвер, 1 грудня.

При цьому глава держави наголосив, що захід повністю відповідає українському та міжнародному законодавству.

"Хочу наголосити, що запуски відбуваються в повітряному просторі України, над відкритим морем, у повній відповідності до міжнародного права. Повітряні стрільби відбуваються незалежно від будь-яких заяв, які робить Москва", - сказав Порошенко.

При цьому він наголосив: "Єдина причина, що змушує нас проводити ці навчання, – це необхідність бути постійно готовими до повномасштабного вторгнення з боку нашого агресивного сусіда".

Порошенко заявляє, що в рамках навчань Повітряних сил Збройних сил України на півдні України в четвер відбулися перші успішні запуски ракет.

"Вже зараз надійшли перші повідомлення про успішні запуски, проведені сьогодні вранці. У цих навчаннях бере участь бойова і транспортна авіація, підрозділи зенітно-ракетних і радіотехнічних військ", - сказав він.

У свою чергу Турчинов зазначив, що завдання навчальних стрільб ЗРК – бути готовими дати відсіч будь-яким провокаціям.

"Наше завдання – забезпечити оборону нашої держави, і наше завдання – бути готовими дати відсіч будь-якій провокації. Саме цьому і присвячено випробування ракет, які можуть вражати як повітряні, так і надводні цілі", - сказав він.

Секретар РНБО пообіцяв, що відеофіксацію випробувань буде оприлюднено одразу по їх завершенню.

Аваков: Україна перебуває у тій ситуації, коли її залякати неможливо

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що Україна перебуває у тій ситуації, коли її залякати неможливо. Про це він сказав журналістам, коментуючи ракетні погрози РФ.

"Тому що такий режим (у Росії). Вони думають, що вони все ще нас можуть налякати. Ми у тій ситуації, коли нас налякати неможливо вже. І я вважаю, що українці будуть себе завжди захищати. Це просто залякування і брязкання зброєю, тому що західний світ перебуває у перехідному періоді. Зараз ми шуганемо, і гляди, усі злякаються і віддадуть нам Україну. Ні", - підкреслив Аваков.

"Україна існує незалежно від уявлення про неї Росії. Україна сама має право і повинна думати про себе і свою безпеку, тому глибоко плювати на те, що про неї думають російські генерали, перебуваючи на окупованій території Криму", - заявив Аваков.

Він зазначив, що Збройні сили України роблять все правильно під керівництвом президента Петра Порошенка і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

"Треба робити випробування. Озброєні - отже, сильні", - заявив Аваков.

Як повідомлялося, сьогодні, 1 грудня, на півдні України розпочалися навчання Повітряних сил ЗСУ, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

Росія погрожує ракетним ударом у разі проведення Україною ракетних стрільб у районі тимчасово окупованого Криму.

У відповідь Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби України. Він наголосив, що ракетні випробування Україна буде проводити згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

30 листопада прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко наголосив, що погрози не можуть перешкодити планам України щодо військових навчань.

У свою чергу заступник міністра оборони України - керівник апарату генерал-полковник Олександр Дублян не відповів на питання, чи скасує Україна проведення стрільб у зв'язку з нібито погрозами Росії.

"Зараз, наразі, на це питання ще не можу відповісти, тому що час проведення стрільб визначено 1-2 грудня", - зазначив Дублян.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: зенітні ракети, навчання, заплановані цілі, Турчинов, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ