Чт, 2024-03-28, 10:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Згадавши про про Волинську трагедію, польський Сейм об'єднав "свободівців" та комуністів
10:06
Згадавши про про Волинську трагедію, польський Сейм об'єднав "свободівців" та комуністів
Інші останні Історія українських земель на сайті holosUA.com/
Польський парламент - Сейм - займається українським питанням. В кінці березня 25 його депутатів створили міжфракційну групу у справах кресів (люди, котрі живуть в області. - Авт.), кресов'яків та спадщини східних земель давньої Речі Посполитої. Більшу частину групи складають депутати-вихідці або нащадки вихідців з колишніх Поліського, Волинського, Львівського, Тарнопольського і Станіславського воєводств, а очолює її мажоритарник з Вроцлава (в який переселили більшість львівських поляків) Ярось Міхал, що належить, до речі, до правлячої партії "Громадянська платформа ", лідерами якої є президент Броніслав Коморовський і прем'єр Дональд Туск, пише "Сегодня".

У групи дві основні цілі: підтримка поляків на територіях "східних кресів" (тобто Західної України, Західної Білорусі та частини Литви) і відновлення історичної пам'яті. Останнє, на думку ініціаторів, необхідне, адже "сліди польськості зникають через організовану діяльность спадкоємців бандерівщини і українських націоналістів". З метою відновлення пам'яті депутати планують провести ряд заходів до 70-річчя "Волинської різанини" (березень-липень 1943 року), влаштованої ОУН-УПА, жертвами якої стало 50 тисяч поляків.

"Свобода" на подібні випади поки реагує обережно. "Взагалі-то на подібні речі повинна реагувати влада. Але якщо вона мовчить, реагувати будемо ми, - говорить нардеп Ігор Мірошниченко. - Проте варто подивитися, про що саме піде мова. Якщо про те, щоб вшанувати пам'ять жертв, які були з обох сторін, то ми вітаємо це. Але якщо буде підніматися питання кресів, питання територіальної цілісності України, ми згадаємо про "пасіфікацію", яку влаштовували поляки українцям і яка стала причиною Волинської трагедії, і скажемо своє слово".

Характерно, що і позиція КПУ в цьому питанні не дуже відрізняється. "Ми вивчимо це питання, - говорить нардеп Олександр Голуб. - Безумовно, крапки над" i "повинні бути поставлені, і не підлягає сумніву, що Волинська трагедія була геноцидом польського населення з боку українських націоналістів. Однак і польські злочини проти українців також не повинні бути забуті ".

Нагадаємо, 25 березня голова Верховної Ради України Володимир Рибак закликав голів Сенату та Сейму Польщі Богдана Борусевича та Еву Ковач підтримати ініціативу щодо встановлення Дня пам’яті та примирення українців і поляків.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Історія українських земель | Переглядів: 1333 | Додав: adminA | Теги: Волинська трагедія, комуністи, польський Сейм, свободівці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ