Сб, 2024-04-20, 11:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 22 » Жадан зібрав сучасних письменників у "літературно-футбольну" збірну України
21:25
Жадан зібрав сучасних письменників у "літературно-футбольну" збірну України
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Сергій Жадан, йдучи вже знайомим шляхом антологій "Декамерон" та "Метаморфози", уклав збірку "Письменники про футбол. Літературна збірна України", зібравши в одне "футбольну" прозу одинадцяти сучасних українських письменників.

Як повідомили у видавництві, до літературно-футбольної збірки увішли Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Юрій Винничук, Сергій Жадан, Макс Кідрук, Андрій Кокотюха, Олег Коцарев, Володимир Сергієнко, Сашко Ушкалов, Олександр "Фоззі" Сидоренко, Артем Чех.

Книга вийде друком у видавництві "Клуб Сімейного Дозвілля", її перший наклад сягне 10 тисяч примірників, передає ZN.UA.

Антологія містить фантастичні й реалістичні, трагічні й сатиричні, біографічно-публіцистичні та глибоко інтимні, але неодмінно "навколофутбольні" оповідання одинадцяти літературних форвардів України ХХІ сторіччя.

У кожного із цих письменників свій "футбол", свої правила літературної гри — настільки різноманітні й непередбачувані, наскільки різноманітним та непередбачуваним може бути політ м'яча.

На підтримку цього проекту буде проведено авторський тур містами України, у рамках якого, планується презентація збірки, зустрічі авторів збірки з читачами та автограф-сесії.

Перша презентація збірки "Письменники про футбол. Літературна збірна України" відбудеться 1 вересня о 18:00 у київській Книгарні "Є" на вул. Лисенка, 3, за участю Сергія Жадана, Олександра "Фоззі" Сидоренка, Макса Кідрука, Андрія Кокотюхи, Олега Коцарева та Сашка Ушкалова.

А у Львові 16 вересня під час Форуму видавців відбудуться презентація цієї збірки, а також футбольна гра за участю авторів збірки.

Зазначимо, що раніше Жадану відмовили надавати приміщення в Луганському театрі та Донецькому університеті для презентації його нової книги.

Організатор виступів письменника Ярослав Мінкін заявив, що Луганський український драматичний театр і Донецький національний університет офіційну відмовились надати свої зали для презентації роману "Ворошиловград".

У 2009 році збірка Сергія Жадана "Гімн демократичної молоді" посіла перше місце в списку книжкових новинок, які рекомендує телерадіокомпанія SWR (Südwestrundfunk) з південного заходу Німеччини.

Жадан був серед підписантів звернення на захист української мови. Тоді українські письменники закликали співгромадян не бути пасивними у відстоюванні права української мови на життя. Заклик містився у зверненні більш як 70 письменників.

Як стверджували письменники, у радіоефірі "давно не знайти української музики", а телевізійний простір "забитий російським "секондхендом". Також літератори застерігають представників влади та правоохоронних органів від втручання у справи української культури, від запровадження контролю і цензури, від утисків свободи слова.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 894 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ