Ср, 2024-04-24, 04:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 12 » Жахлива аварія: потяг врізався в автобус - 42 загиблих. ВІДЕО
16:24
Жахлива аварія: потяг врізався в автобус - 42 загиблих. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Потяг зіткнувся з маршрутним таксі 12 жовтня близько 9.30 ранку поблизу села Максимівка Дніпропетровської області, передає агентство "Интерфакс-Украина" з посиланням на департамент ДАІ МВС України.

Автобус "Богдан" на залізничному переїзді виїхав на заборонений сигнал світлофора і зіштовхнувся з маневровим локомотивом, який обслуговує одне з місцевих промислових підприємств.

За уточненими даними, загинули 42 особи, з-поміж яких двоє дітей, ще 9 осіб у тяжкому стані перебувають у реанімаційному відділенні Марганецької міської лікарні. За інформацією ДАІ, серед пасажирів було троє дітей.

ДТП сталася у вівторок вранці на 116-му кілометрі ділянки Придніпровської залізниці Нікополь - Марганець. Зіткнення сталося на переїзді, який не охоронявся.

"Переїзд був закритий, на ньому було ввімкнено сигналізацію, яка визначала, що переїзд закритий для руху автотранспорту", - наголосили у прес-службі.

Як встановило слідство, сигналізація на переїзді, що не охороняється, була справна. Видимість на переїзді в обидва боки становила близько 700 метрів.

"За вказівкою міністра внутрішніх справ України на місце події терміново виїхала оперативна група МВС на чолі із заступником міністра внутрішніх справ Василем Фаринником", - зазначили в департаменті ДАІ, додавши, що до групи входить начальник ДАІ МВС Валерій Лозовий та експерти науково-дослідного криміналістичного центру МВС.

У міліції підкреслили, що ДАІ жорстко контролюватиме перетин транспортними засобами залізничних переїздів, а також посилить контроль за техоглядом транспортних засобів, які займаються перевезенням пасажирів.

За даними Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), попередньою причиною ДТП стало порушення водієм автобуса правил дорожнього руху в частині проходження через залізничні переїзди.

"Водій автобуса проігнорував заборонні сигнали світлофора світлофорної сигналізації переїзду і виїхав на переїзд в безпосередній близькості до поїзда, що наближався, внаслідок чого сталося зіткнення з локомотивом", - йдеться у повідомленні "Укрзалізниці", поширеному прес-службою відомства у вівторок.

За попередньою інформацією, автобус виконував рейс Марганець - Нікополь.

Янукович висловив глибокі співчуття рідним та близьким людей, які загинули або постраждали внаслідок ДТП у Дніпропетровській області, повідомляється на офіційному сайті глави держави. Президент також доручив правоохоронним органам провести ретельне розслідування та встановити винних в аварії.

Крім того, створено штаб з ліквідації наслідків аварії, розслідування причин і допомоги постраждалим та їхнім сім'ям, повідомляє прес-служба глави держави. Штаб очолив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, який перебуває з президентом у Дніпропетровській області. Клюєв уже виїхав на місце аварії.

Янукович перебуває з плановою робочою поїздкою в Дніпропетровську. Не виключено, що президент змінить свій графік.

Сьогодні ж масштабна ДТП сталася у Польщі. Мікроавтобус з пасажирами виїхав на зустрічну смугу і врізався у вантажівку - 17 людей загинули. За попередніми даними, причиною ДТП став густий туман.

А в понеділок у Бангладеш потяг врізався у натовп на станції, в результаті загинули не менш як 6 людей.

Аварії на залізничних переїздах в Україні траплялися і раніше: у серпні легковий автомобіль виїхав на переїзд із закритим шлагбаумом і зіткнувся з потягом. Тоді загинули троє людей.

За фактом аварії порушено кримінальну справу

Прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу за фактом ДТП. Разом з тим, у відомстві не уточнили, за якою статтею порушено кримінальну справу.

За дорученням генерального прокурора України Олександра Медведька на місце автокатастрофи вилетів начальник Головного управління з нагляду за дотриманням законодавства на транспорті Генпрокуратури Віктор Вольський для надання практичної допомоги в розслідуванні причин і обставин катастрофи.

Тим часом Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") створила комісію для розслідування причин зіткнення мікроавтобуса з локомотивом на переїзді в Дніпропетровській області.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", попередньою причиною події є порушення водієм мікроавтобуса правил проїзду через залізничні колії.

А прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністрові внутрішніх справ Анатолію Могильову й міністрові транспорту і зв'язку Костянтину Єфименку розробити програму із запобігання аварійних ситуацій на залізничних переїздах.

"Сьогоднішня трагедія на переїзді, який не охороняється, вимагає від уряду вживання комплексних заходів з мінімізації загроз на таких об'єктах. Доручаю міністрові внутрішніх справ і міністрові транспорту і зв'язку розробити програму із запобігання таким ситуаціям", - сказав він, відкриваючи засідання уряду. За словами Азарова, програма має передбачати облаштування таких переїздів автоматичними шлагбаумами, якщо необхідно - охороною.

Крім того, уряд планує підвищити вимоги до кваліфікації фізичного і психічного стану водіїв, що здійснюють перевезення людей. "Економити на житті людей не можна", - підкреслив Азаров.

Також прем'єр пообіцяв виділити матеріальну допомогу у розмірі 100 тис грн сім'ям загиблих і постраждалих.

Свідки: водій поводився неадекватно

Як повідомив міністр транспорту Костянтин Єфименко в коментарі "Українським новинам", за словами свідків, видимість на ділянці була мінімум 70 метрів. Справно працювали світло- і звукова сигналізація.

За свідченнями тих людей, хто вижив, водій зупинився біля переїзду, вийшов на вулицю, постояв якийсь час, а потім всівся за кермо і, попри червоне світло, почав виїжджати на колію прямо перед локомотивом.

На крики пасажирів з вимогами зупинити автобус водій не реагував. При цьому, за даними залізничників, автобус почав виїжджати на переїзд тоді, коли до маневрового локомотива було вже 15-20 метрів: не помітити небезпеку, що наближається, було неможливо.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1040 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ