Пт, 2024-04-26, 17:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 11 » Жертвами повені в Австралії стали вже 11 людей, 72 зникли безвісти
15:23
Жертвами повені в Австралії стали вже 11 людей, 72 зникли безвісти
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Щонайменше 11 людей загинули і 72 зникли безвісти в австралійському штаті Квінсленд в результаті руйнівної повені. Влада штату сподівалися на те, що вода спаде, проте нові дощі спричинили погіршення ситуації. За словами прем'єр-міністра штату Ганни Блай, паводок загрожує столиці регіону Брісбану, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Стихійне лихо несподівано накрило населений пункт недалеко від Брісбена. Рівень води в одній з річок зріс так швидко, що багато хто з мешканців не встиг покинути найбільш небезпечні райони. "Ми отримали багато сигналів про допомогу від людей, заблокованих у машинах, і пішоходів", - повідомив представник поліції Квінсленда.

Поліція дала вказівку частково евакуювати жителів третього за величиною австралійського міста Брісбен через повені, що насуваються. Вказівка стосується людей, чиї будинки розташовані в низинах і їх може затопити.

За свідченням одного з місцевих чиновників, вода прибуває дуже швидко. Він бачив, як рівень річки піднявся на півтора метра всього за одну годину.

Як заявила прем'єр-міністр країни Джулія Гіллард, список жертв водної стихії може й далі зростати. При цьому вона висловила співчуття сім'ям загиблих.

Напередодні удар стихії припав на місто Тувумба з населенням близько 90 тис людей, а також на довколишні населені пункти. Потоки води, рівень якої досяг 8-метрової позначки, прокотилися вулицями міста, буквально змиваючи машини і пішоходів. Загони рятувальників продовжують евакуювати місцевих жителів, використовуючи вертольоти і катери.

Усього в зоні затоплення опинилося понад 200 тис людей, 12 тис будинків та інших будівель, а масштаби економічних втрат сягають мільярдів доларів. Допомогу в ліквідації наслідків стихії вже запропонувала ООН.

Водночас рівень води в річці Фіцрой, яка затопила австралійське місто Рокхемптон, має досягти позначки 9,4 метра. Як сподівається місцева влада, після цього повінь почне спадати. Річка, що розлилася на тисячі квадратних кілометрів, вже піднялася на 9,2 метра. Велика частина Рокхемптона під водою. Військова авіація доставляє людям, що залишилися в місті, продовольство, питну воду і предмети першої потреби.

Поліцейські попереджають жителів про те, що річка, яка вийшла з берегів, наповнена зміями, загрозу також становлять крокодили. "Ми не думаємо, що вони небезпечні, якщо місцеві жителі будуть тримаються осторонь від води, але якщо вони увійдуть до води, їхню безпеку гарантувати не можна", - сказав місцевим журналістам мер Рокхемптона Бред Картер.

Місцева влада чекає, що до моменту, коли повінь досягне піку, буде затоплено ще близько 400 житлових будинків, вода опиниться в садах ще біля 4 тис будівель.

Картер повідомив, що вода залишатиметься на піковому рівні десь зо два дні. "Потім рівень води почне спадати, але ймовірно ще протягом 10 днів вода залишатиметься на рівні приблизно 8,5 метра", - відзначив мер Рокхемптона.

Багато історичних будівель в Рокхемптоні укріплено мішками з піском, щоб запобігти затопленню. Головна дорога, яка йде з міста на північ країни, відкрита, проте аеропорт досі не працює.

У свою чергу, департамент інформаційної політики МЗС України повідомив, що серед загиблих і постраждалих в Австралії, громадян України немає. За інформацією українського зовнішньополітичного відомства, більше 150 районів місцевого самоврядування в штатах Квісленд, Вікторії, Західної Австралії, Нової Південні Валія і Південна Австралія оголошені зонами стихійного лиха.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 935 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ