Пт, 2024-04-26, 02:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 12 » "Жіноча Січ" пікетуватиме Януковича, щоб зупинити знищення "Тризуба"
19:54
"Жіноча Січ" пікетуватиме Януковича, щоб зупинити знищення "Тризуба"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники ВО "Тризуб" імені Степана Бандери мають намір провести акцію протесту біля Адміністрації президента в Києві проти арешту керівництва організації, заявила представник ВО "Жіноча Січ" Олеся Применко.

На прес-конференції в Києві в середу вона наголосила, що репресії проти членів ВО "Тризуб" з боку чинної влади спрямовані на знищення "дієвої націоналістичної організації".

За її словами, починаючи з 7 січня, офіційно затримано 11 членів ВО "Тризуб" із різних регіонів, ще про деяких членів організації взагалі немає жодної інформації.

"Про інших 15, про що було заявлено раніше, просто нічого невідомо - хлопці не виходять на зв'язок. Переважно вони зі Східної України", - сказала вона.

За словами Применко, спочатку затриманим було висунуто звинувачення в тероризмі у зв'язку з підривом пам'ятника Сталіну в Запоріжжі. Однак потім це звинувачення було знято, і затриманих звинуватили в інших порушеннях, зокрема, в участі в підпалі офісу Партії регіонів у Києві.

Народний депутат України Андрій Парубій (фракція "НУ-НС") заявив, що підрив пам'ятника Сталіну в Запоріжжі є провокацією, яка дала підстави для репресій проти "Тризуба".

"На моє глибоке переконання, все, що сталося, є черговою грубою провокацією нинішньої влади, яка нагадує 30-ті роки, період Сталіна, коли він говорив про якісь антидержавні змови, щоб розпочати хвилю репресій", - заявив він.

"Для чого підривати пам'ятник після того, як у нього відірвано голову і його зіпсовано?" - додав депутат.

Парубій повідомив, що він направив депутатський запит на адресу Генеральної прокуратури з вимогою надати інформацію про підстави для затримання "тризубівців", а також про їхнє місцеперебування, адже сім'ї багатьох затриманих досі не мають інформації про те, де їх утримують.

Як ми повідомляли, 5 травня 2010 р. у Запоріжжі був встановлений перший за часи незалежності України пам'ятник Сталіну.

Пам'ятник у вигляді погруддя Сталіна у військовій формі із Зіркою Героя відкрили біля будівлі Запорізького обкому КПУ в Жовтневому районі Запоріжжя. Рішення про встановлення пам'ятника на початку 2010 р. ухвалив Запорізький обком КПУ, згідно з офіційними даними керівництва обкому - на прохання ветеранів війни.

Міська влада Запоріжжя землю під пам'ятник Сталіну не виділяла, де-юре силумінова скульптура - об'єкт малої архітектурної форми.

Встановлення цього пам'ятника викликало значний негативний резонанс серед представників національно-патріотичних сил і борців з тоталітарним режимом.

ВО "Свобода", у свою чергу, наполегливо нагадувала, що діє указ "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні", адже вироком Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 Сталіна визнано винним у геноциді українського народу, а Рада Європи у квітні 2009-го прирівняла злочин сталінізму до нацизму.

28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна в Запоріжжі, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

Новорічної ночі стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, внаслідок чого був повністю зруйнований пам'ятник Сталіну. Вибухом також вибило шибки в будівлі обкому і трохи пошкодило саму будівлю.

Прокуратура Запорізької області кваліфікувала вибух пам'ятника Сталіну на території Запорізького обкому КПУ як терористичний акт і, забравши справу в міліції, передала її до СБУ.

1 січня міліція порушила кримінальну справу за фактом знищення 31 грудня шляхом вибуху пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

За даними ЗМІ, відповідальність за вибух узяв на себе якийсь "Рух Першого Січня". Ця організація нібито заявила, що підрив здійснено на честь 102-ї річниці з дня народження Степана Бандери (націоналісти кажуть, що про такий рух їм нічого невідомо, і, очевидно, таким чином їх хтось хоче очорнити).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 941 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ