Чт, 2024-04-25, 06:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Січень » 4 » ЗМІ дізналися, чому заздрять американці - Україна успішно оцифрувала армію
06:55
ЗМІ дізналися, чому заздрять американці - Україна успішно оцифрувала армію
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Українці впроваджують на війні безліч інновацій, змушуючи дивуватися і ворогів і союзників.

Україна створила власну розвідувально-інформаційну мережу для координації бойових підрозділів на полі бою. Українська мережа виявилася дешевшою за свого американського аналога, на створення якого у Пентагону пішли десятиліття і мільярди доларів, пише The Wall Street Journal.

"Імпровізована мережа Києва з безпілотників, винищувачів і зброї, пов'язаних через супутниковий зв'язок і спеціальне програмне забезпечення, дає його солдатам рівень інтелекту, координації і точності, який дозволяє силам нарізати кола навколо переважаючих за чисельністю і озброєнням, але незграбних армій росії", – пише видання.

Відзначається, що українська система побудована в основному на готовому обладнанні і в цілому поступається американській. Але і можливості Пентагону перевершують українські ресурси, визнають автори.

Водночас західні військові експерти запевняють, що Захід може винести важливі уроки з українського досвіду. Особливо в тому, що стосується готовності українців експериментувати і залучати невійськових фахівців.

"Урок в тому, що ви повинні впроваджувати новації, а ми не впроваджуємо", — поскаржився британський відставний полковник Глен Грант, який займався діджиталізацією британської армії.

За його словами, на заході в арміях багато бюрократії, через що Збройні сили "занадто повільні і занадто важкі" в питанні впровадження інновацій. Водночас українці продемонстрували, як можна оцифрувати війну.

Видання вважає, що цьому сприяла "процвітаюча індустрія технологічного аутсорсингу" в Україні. Американські журналісти із захопленням пишуть про те, як українські солдати "модифікують готові дрони", пристосовуючи їх для скидання гранат на окопи противника, роблять безпілотні автомобілі з кулеметами і придумують інші новації.

Окремо згадується система "Delta", за допомогою якої українські командири на полі бою в реальному часі отримують розвіддані від безпілотників і від коригувальників з числа місцевого населення.

"Це називається пов'язаною війною, і завдяки життєвому досвіду українська армія стане найбільш передовою за всю історію", — заявив Роман Перімов, який очолює підрозділ з розробки нових військових технологій в одній з бригад ЗСУ.

Видання зазначає, що одним з елементів успіху України в галузі військових інновацій є те, що безліч приватних компаній і навіть окремі військові частини ведуть власні військово-технічні розробки.

Коментуючи успіхи українців у питанні впровадження військових інновацій, колишній офіцер спеціальних операцій США Бред Хелсі поскаржився, що в американській армії не вдається швидко навіть підписати стандартний контракт.

"Наша нова мантра повинна звучати так: "як бути українцем", — заявив Хелсі.

Війна в Україні: поточна ситуація

Станом на 3 січня втрати російської армії в Україні перевищили 108 тисяч осіб убитими. Також, за даними Генштабу ЗСУ, росіяни втратили понад 3 тисячі танків, 6 тисяч інших бронемашин і понад 550 літаків і вертольотів.

На тлі серії важких поразок і втрати половини захоплених територій агресор не зміг захопити жодного значущого населеного пункту, починаючи з червня. Самі росіяни пояснюють відсутність своїх успіхів тим, що українці створили надто потужні системи оборони.

Водночас експерти прогнозують, що війна закінчиться у підсумку перемогою України. Цьому сприяє багато факторів, в тому числі готовність українців боротися проти загарбників.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 370 | Додав: adminA | Теги: американці, Україна, армія, оцифровка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ