Пт, 2024-04-26, 23:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 23 » ЗМІ дізналися, коли Україна складатиме іспит на європридатність
09:46
ЗМІ дізналися, коли Україна складатиме іспит на європридатність
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
15 травня колегія Європейської комісії (ЄК) обговорить ситуацію в Україні, розповів співрозмовник у МЗС. На цьому ж засіданні планується затвердити звіт ЄК про прогрес у виконанні Києвом критеріїв підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Йдеться про так званий список Фюле з 19 пунктів, який пізніше шляхом об'єднання кількох індикаторів скоротили до 11 пунктів, передає "КоммерсантЪ-Украина".

Офіційно порядок денний колегії ще не затверджено, але відкласти це питання навряд чи вдасться, оскільки вже 27 травня звіт ЄК планується розглянути в Раді ЄС на рівні міністрів закордонних справ. Рада має ухвалити рішення про направлення Угоди на юридичну звірку та підготовку до можливого підписання. Такі темпи розгляду, згідно з європейською бюрократичною процедурою, вважаються вкрай стислими і не можуть бути скорочені.

Ухвалений Брюсселем графік створює додаткові проблеми для української влади. Більшість індикаторів, використовуваних ЄС, припускають зміну законодавчої бази в Україні. Тим часом до затвердження звіту ЄК відбудеться лише одне засідання Верховної Ради - 14 травня.

Також стали відомі результати першої хвилі незалежного моніторингу прогресу України у виконанні вимог ЄС. Зазначене дослідження проводили дві групи експертів, організовані фондом "Відродження" та спільнотою "Ми - європейці". Обидві вони дійшли схожих висновків - Україна продемонструвала певний прогрес, але ще далека від повної відповідності індикаторам "списку Фюле".

"Майже в усіх напрямах влада робить спроби виконання критеріїв підписання Угоди. Але проривних, вирішальних змін немає по жодному з блоків", - заявив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко. "Дослідження показало, що всі критерії, встановлені ЄС, досяжні, вимоги можуть бути виконані, і певна робота вже ведеться", - зазначив координатор руху "Ми - європейці" Дмитро Крикун.

Відповідно до звітів експертів, більшу частину досягнень влади складають затверджені Кабміном і президентом плани дій з термінами виконання не раніше травня. Це означає, що до проведення оцінки ЄК уряд може і не встигнути подати до парламенту нові законопроекти, необхідні ЄС.

Щоб домогтися включення до звіту Єврокомісії згадок про розпочату роботу, Кабмін погоджує з дипмісією ЄС та міжнародними організаціями проекти документів ще до їхнього офіційного затвердження, розповіли експерти. "За інсайдерською інформацією, підготовка законопроектів ведеться у співпраці з європейськими структурами, і це - позитив", - стверджує директор європейської програми фонду "Відродження" Дмитро Шульга.

Заступник гендиректора Центру ім. Разумкова Валерій Чалий підкреслив, що головною проблемою є недостатні темпи роботи в цій сфері. Як відомо, першу версію "списку Фюле" Київ отримав ще в січні, і в Брюсселі очікували, що до травня Україна досягне більшого. "З нинішньою швидкістю роботи до листопадового саміту Східного партнерства у Вільнюсі навряд чи вдасться вийти на фінішну пряму. Темп потрібно істотно збільшувати, тим більше що наближається період літнього затишшя, коли інтенсивної роботи не буде", - пояснив пан Чалий.

Дмитро Крикун впевнений, що подальший прогрес залежить від травневих висновків ЄС: "Якщо політики почують позитивні сигнали з Брюсселя і зрозуміють, що є можливість успіху, то темпи будуть вищі. Якщо ж Європа скаже, що все погано, то й українська влада, й опозиція зосередяться на звинуваченнях на адресу одна одної, і Європи, і прогресу не буде".

Нагадаємо, Європейський Союз розробив критерії, виконання яких відчинить перед Україною двері до підписання Угоди про асоціацію (УА) з ЄС. Про існування списку, що містить "19 індикаторів", поставлені до відома і українська влада, і опозиція, хоча в офіційних документах він не фігурує.

19 квітня віце-президент Європейської народної партії Яцек Заріуш-Вольський заявив, що без звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Європейський Союз не підпише Угоду про асоціацію з Україною.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: іспит на європридатність, Україна, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ