Пт, 2024-03-29, 14:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 22 » ЗМІ - Меркель відхилила пропозицію Вашингтона приєднатися до "нормандських" переговорів
08:59
ЗМІ - Меркель відхилила пропозицію Вашингтона приєднатися до "нормандських" переговорів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама пропонував канцлеру ФРН Ангелі Меркель розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтона, проте отримав відмову. Про це повідомляє тижневик "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на власні джерела.

"За твердженнями наших джерел, в кінці квітня Барак Обама спілкуючись з Ангелою Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтона. І отримав ввічливу відмову", - пише видання.

Автор також зазначає, що, під час недавньої зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" і останнього раунду переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську Кремль в черговий раз спробував нав'язати свій план виборів в ОРДЛО.

"Наскільки відомо, там знову фігурувала жорстка "мажоритарка", не менше жорсткий ценз осілості (до виборів не можуть бути допущені особи, які не проживали на даній території протягом останнього року), обмежений допуск українських ЗМІ і політичних партій. Україна цей план відкинула і була підтримана західними союзниками. Крок Москви був, скоріше, ритуальним, а реакція на нього - очікуваною. Настільки ж невдалою (у всякому разі, поки) була спроба "розміняти" звільнення незаконно утримуваних в ОРДЛО українських громадян на набуття чинності закону про амністію", - пише Рахманін.

Він також повідомив, що можливість проведення виборів на неконтрольованих територіях і питання про амністію обговорюватимуть в ході "запланованої на сьогодні телефонної розмови Петра Порошенка з канцлером Німеччини і президентом Франції. Передбачається також, що про підсумки бесіди Ангела Меркель потім (знову-таки в телефонному режимі) повідомить Володимира Путіна".

За словами автора статті, іншою важливою темою розмови трьох лідерів має стати обговорення мандата і чисельності майбутньої міжнародної поліцейської місії в Донбасі.

Очікується, що це питання буде обговорюватися наступного тижня на саміті G7 в Японії, пише журналіст.

"Росія поки не дала згоди на розміщення збройного контингенту під егідою ОБСЄ в ОРДЛО, але, принаймні, висловила готовність обговорювати це питання. Що вже можна вважати маленькою дипломатичною перемогою, досягнутою за посередництва США. Вашингтону, наскільки відомо, вдалося пом'якшити і позицію Берліна, який раніше виступав проти подібного кроку", - йдеться в статті.

США присутні на переговорах по Донбасу "не фізично, а ідеологічно" - Климпуш-Цинцадзе

Формат врегулювання ситуації на сході України за участю європейських країн - "нормандська четвірка" - навряд чи буде розширено, США присутні в неформальних консультаціях, вважає віце-прем'єр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Про це вона заявила журналістам у суботу, 21 травня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не бачу, як найближчим часом змінити офіційний (нормандський - ред) формат. У той же час мені дуже хотілося б, щоб США там були і я рада, що США перебувають в неформальних консультаціях", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, США знаходяться на переговорах "не фізично, а ідеологічно".

"Ми весь час проводимо консультації з США як в двосторонньому, так і багатосторонньому, за участю європейських країн, форматі", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, остання зустріч "нормандської четвірки" відбулася 11 травня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: меркель, пропозиція Вашингтона, Нормандські переговори, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ