Пт, 2024-03-29, 12:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 3 » ЗМІ назвали країни СНД, у яких може статися державний переворот
09:19
ЗМІ назвали країни СНД, у яких може статися державний переворот
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Через загострення ситуації в Єгипті, журнал Time проаналізував внутрішньополітичний клімат в інших країнах земної кулі, де, лідери держави, які, як і голова Єгипту Хосні Мубарак, узурпували владу і тривалий період керують країною, однак можуть раптово втратити владу її шляхом перевороту.

У списку президентів, під якими може захитатися стілець, експерти Time назвали двох керманичів країн СНД: бєларуського президента Олександра Лукашенка та лідера Таджикистану Емомалі Рахмона.

Time пише, що Лукашенко узурпував владу в Бєларусі 1996 року, коли парламент країни спробував усунути його від виконання повноважень президента шляхом імпічменту. Після цієї невдалої спроби Лукашенко підім'яв під себе парламент і узяв контроль над судовою владою в країні.

У Бєларусі ЗМІ перебувають під повним контролем влади, а структура, що займається забезпеченням державної безпеки, не змінила свою назву і досі зветься КДБ, йдеться в статті, повідомляє "Газета.ua".

Президентські вибори в країні в грудні 2010 року відбулися зі значними порушеннями, опозиція була розгромлена. ЄС і США впровадили за це санкції проти правлячої верхівки на чолі з президентом Лукашенком.

На думку експертів Time, голова Таджикистану Рахмон, який прийшов до влади в результаті кривавої громадянської війни, править країною як власним феодом разом зі своїми найближчими родичами. Економіка країни перебуває в жалюгідному стані.

Після фінансово-економічної кризи, яка охопила всі країни світу, десятки тисяч громадян, які влаштувалися на роботу в багатших Росії та Казахстані і відправляли гроші на батьківщину, змушені були повернутися додому в розорені села. Як пише журналіст, Рахмон виправдовує своє авторитарне правління небезпекою з боку радикальних ісламістів, в той же самий час, його країна є головним транзитером наркотиків з Афганістану.

Видання зазначає, що на думку експертів, в країні є багато радикально налаштованих ісламістів, яких можуть підтримати переселенці з Пакистану. Незважаючи на те, що нині в країні зберігається видимість порядку, ймовірність революційного вибуху є досить високою, підсумовує журналіст Time.

До решти семи країн, в яких, на думку експертів з Time, правлячий режим може бути скинутий, належать Саудівська Аравія, Алжир, Зімбабве, Іран, Судан, КНДР і Ємен.

Незадовго до цього близько 16 тисяч людей вийшли на вулиці єменської столиці, вимагаючи відставки президента.

В Єгипті з 25 січня відбуваються масові акції протесту з вимогою реформ і відставки 82-річного президента Хосні Мубарака, який керує країною 30 років. За сім днів сутичок і безладів в Єгипті - за даними ЗМІ - загинуло близько 150 осіб.

Виступаючи ввечері у вівторок, 1 лютого, з телезверненням до нації, Мубарак сказав, що не буде балотуватися на наступних президентських виборах, які заплановано на вересень цього року, і обіцяє до кінця терміну свого правління провести докорінні політичні реформи, на яких наполягали демонстранти й опозиція.

Безлади в Єгипті почалися невдовзі після повалення в результаті масових народних виступів президента Тунісу Зін Абідіна Бен Алі, який перебував при владі протягом 23 років. Він втік з країни до Саудівської Аравії.

У свою чергу, у зв'язку з цими подіями, король Йорданії Абдалла IІ виконав одну з вимог опозиції і відправив у відставку уряд Саміра Ріфаї. Формування нового кабінету міністрів доручено Маруфу Бахіту. Монарх поклав на Бахіта проведення реальних політичних реформ з метою забезпечити демократизацію країни, а також поклопотатися про безпечне і гідне життя підданих Хашимітського королівства Хашимітського.

Раніше там теж пройшли демонстрації. Демонстранти вимагали відставки уряду і покарання корупціонерів.

А в Інтернеті з'явилася інформація, що акції протесту проходять вже й у Сирії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 874 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ