Пт, 2024-04-26, 17:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 16 » ЗМІ: охоронець "Каравану" зізнався, що вимагав грошей у вбивці
19:16
ЗМІ: охоронець "Каравану" зізнався, що вимагав грошей у вбивці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Охоронець, який вижив після "бійні" у ТРЦ "Караван", Павло Феденков розповів міліції про те, що охорона регулярно вимагала гроші з відвідувачів магазину, які попалися на крадіжках. Про це правозахиснику Марку Бен-Наїму розповіло джерело в МВС України, передають "Кримські відомості".

Непрямим чином факт систематичних вимагань підтверджується свідченнями керівництва "Каравану", яке заявляє про велику кількість фактів крадіжок з магазину. Однак за рік фіксується всього один-два випадки виклику міліції охороною.

Так, за інструкцією, в разі виявлення факту крадіжки охорона зобов'язана викликати міліцію і передати їй зловмисника. Судячи з податкових звітів, в яких зазначено списання вкраденої продукції, фактів крадіжок справді багато, але міліцію в ТРЦ не викликали.

За свідченнями Феденкова, питання вирішувалося "на місці", що суперечить інструкціям про роботу охорони. У даній ситуації Феденко визнав, що з Ярослава Мазурка так само намагалися вимагати гроші "за мовчання", пояснивши йому, що з прибуттям міліції сума може зрости в рази.

Також зі свідчень охоронця випливає, що керівництво ТРЦ не просто заохочувало вимагання грошей, а й пояснювало низьку зарплату охоронців тим, що "решту" вони можуть "добрати" під час чергування.

З урахуванням таких свідчень охоронця було ухвалено рішення не оприлюднювати сказане ним, щоб не викликати в народі ненависті до охорони і не робити з Ярослава Мазурка національного героя, бо в такій ситуації можлива допомога населення в упійманні вбивці може припинитися, повідомило джерело.

Раніше повідомлялося, що охоронець, який вижив після стрілянини в ТЦ, прийшов до тями та перебуває в лікарні, його допитали слідчі. А прес-секретар МВС Володимир Поліщук сказав: інформація, яку повідомив на допиті правоохоронцям охоронець ТРЦ "Караван" Павло Феденков, не підлягає оприлюдненню в ЗМІ.

26 вересня вдень охоронець ТРЦ "Караван", що на вул. Луговій в Києві, помітив, що один з відвідувачів у торговельному залі вкрав товар. Чоловікові запропонували пройти до кімнати охорони, де під час з'ясування ситуації він вихопив пістолета і відкрив вогонь. Убивши на місці трьох охоронців, а четвертого важко поранивши, зловмисник втік з місця злочину. Оболонський райвідділ столичної міліції порушив кримінальну справу. Орієнтування на злочинця було розіслано в Росію і Бєларусь.

5 жовтня голова МВС України Віталій Захарченко заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім'я Ярослав Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах. Державні ж охоронці переконують, що Мазурок у них не працював.

9 жовтня Віталій Захарченко заявив, що на місці вбивці трьох охоронців столичного гіпермаркету "Караван" вже здався б міліції.

"Людина, яка скоїла цей злочин,.. я б на його місці звернувся до правоохоронців і здався б", - сказав Захарченко, коментуючи припущення щодо можливого самогубства загнаного в глухий кут підозрюваного Ярослава Мазурка.

10 жовтня Мазурка оголосили в міждержавний розшук.

Захарченко: Мазурок все ще в Україні

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що "караванський стрілець" все ще перебуває в Україні. Про це міністр розповів на прес-конференції у Львові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Захарченка, міліція щодня отримує від громадян дуже багато інформації щодо цього злочину, і певна частина цієї інформації становить оперативний інтерес. Водночас міністр пояснив, що цю інформацію не може оприлюднити, зважаючи на інтереси слідства.

Відповідаючи на запитання журналістів про ймовірний виїзд "караванського стрільця" за кордон, Захарченко сказав, що ця особа швидше за все досі перебуває на території України.

Коментуючи висловлювання родичів Мазурка про те, що підозрюваний не надто подібний на Ярослава, міністр наголосив: усі сумніви розвіються, коли підозрюваного затримають, допитають, і міліція проаналізує отриману інформацію.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: охоронець Каравану, вимагав грошей, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ