Вт, 2024-03-19, 08:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 9 » ЗМІ: причиною пожежі на "Хартроні" стало різдвяне застілля. ВІДЕО
10:01
ЗМІ: причиною пожежі на "Хартроні" стало різдвяне застілля. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Причиною пожежі на ювелірному заводі в Харкові стало порушення техніки пожежної безпеки. Після пожежі на столах були знайдені пляшки - імовірно, під спиртних напоїв, а також залишки куті. Рятувальники вважають, що співробітники ювелірного заводу зібралися після свят відзначити Різдво на робочому місці, забувши про ризик.

Також порушені правила пожежної безпеки і в облаштуванні підприємства. Аварійний вихід був закритий залізними дверима з замком комори - ніхто не зміг би ним скористатися.

З власних джерел "Комсомольській правді в Україні" стало відомо, що на підприємстві вибухнула піч для переплавки ювелірних виробів.

"Майстерня знаходиться на четвертому поверсі і коли почалася пожежа, деякі працівники намагалися врятуватися, вистрибували з вікон. До приїзду" швидкої "дві людини розбилося на смерть", - розповіли очевидці.

Інші шестеро загинули під завалами - після вибуху частина стіни обрушилася на людей. Разом пожежа забрала життя вісьмох.

Наблизитися до епіцентру трагедії не вдалося. Згоріле будівля розташована у дворі "Хартрона", а сам завод обнесений високим парканом. Потрапити на територію заводу теж не представилося можливим. Вхід на режимне підприємство строго за перепустками і через безліч турнікетів.

До речі, співробітники заводу вважають, що при пожежі загинуло вісім чоловік і через те, що працює складна пропускна система. За інших обставин деякі погорільці могли б врятуватися самостійно.

Коли на підприємстві сталася пожежа, на робочих місцях знаходилося близько 200 співробітників. Вісім їх них загинули під час НП. Ще сім зараз перебувають у лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

"Із семи постраждалих один перебуває у важкому стані, - повідомила віце-мер з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. Під час пожежі він намагався врятуватися через вікно, але впав і отримав важкі травми, зараз його оперують. Ще один лежить в стаціонарному відділенні лікарні з численними травмами - він теж намагався врятуватися, вибираючись через вікно".

Нагадаємо, пожежа почався 8 січня близько полудня - загорілася ювелірна фабрика, розташована в п'ятиповерховому будинку на території заводу Хартрон, яке ювелірне підприємство орендувало у заводу.

Пожежу гасили більше двох годин. За цей час встигло вигоріти 250 кв. м на четвертому та п'ятому поверхах будівлі. У підсумку 22 співробітника фабрики вдалося врятувати, семеро перебуває в лікарні у важкому стані.

Прибулий на місце трагедії віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул пообіцяв, що сім'ї кожного з-загиблих отримають по 100 тисяч гривень з держбюджету.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 952 | Додав: admin | Теги: пожежа на хартроні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ