Пт, 2024-03-29, 17:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 8 » ЗМІ сказали про наслідки відмови Нідерландів від ратифікації Асоціації
18:14
ЗМІ сказали про наслідки відмови Нідерландів від ратифікації Асоціації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Якщо уряд Нідерландів звернеться до парламенту з пропозицією про відмову Нідерландів ратифікувати угоду про асоціацію Україна-ЄС (СА), а голландський законодавчий орган проголосує за нього, то це автоматично поставить хрест на угоді.

Про це йдеться в статті "Вврятують чи знищать Нідерланди асоціацію України з ЄС?" для ZN.UA.

Автор зазначає, що ймовірність того, що уряд все ж внесе в парламент пропозицію про відмову Нідерландів ратифікувати угоду про асоціацію Україна-ЄС, досить велика.

Ухвалення голландським парламентом даної пропозиції означає, що угода не працюватиме. Більш того, припинить свою дію і т.зв. тимчасове застосування СА, введене на період ратифікації, тобто поки всі 28 країн не ухвалять рішення щодо ратифікації документа.

Таким чином, в разі негативного рішення Нідерландів, що останніми висловлюють свою волю, зона вільної торгівлі Україна-ЄС припинить існування, також завершиться реалізація і секторальної частини угоди.

За інформацією джерел ZN.ua в українському уряді, у Нідерландів є три основні "стурбованості" щодо українського питання.

По-перше, голландці, як показали підсумки референдуму, і як сигналізує сьогодні Гаага, переживають, що Угода може стати першою сходинкою на шляху України до членства в ЄС. Як зазначає автор, ці переживання надумані, оскільки головним розчаруванням українців в угоді була якраз відсутність європейської перспективи в преамбулі документа.

По-друге, голландців турбує співпраця ЄС з Україною в оборонній сфері. На думку Гааги, питання безпеки - це прерогатива НАТО, а не ЄС. Автор вважає і цю "стурбованість" надуманою, оскільки "оборонна" частина Угоди - вельми слабка і ні до чого серйозного ЄС не зобов'язує. "А наскільки Євросоюз "готовий" допомагати Україні в оборонній сфері, демонструє російсько-український конфлікт і неготовність ЄС розгорнути не тільки військову, але навіть громадянську місію на Сході України", - додає автор статті.

По-третє, жителів Нідерландів турбує, що завдяки угоді Україна може отримати прямий доступ до фінансів ЄС. Але знову ж таки, оскільки Україна не є кандидатом на вступ до ЄС і угода жодним чином їй цей статус не гарантує, то і доступ до фондів ЄС наша країна автоматично отримати не може, пише автор.

Скромні суми, що виділяються ЄС Україні, не йдуть у жодне порівняння ні з обсягами фінансування країн-кандидатів, ні за допомогою, що надається ЄС, наприклад, Греції. Крім того, громадяни Нідерландів переконані, що угода дасть можливість українцям вільно пересуватися Європою (і, головне, по Голландії) з метою працевлаштування, також турбують жителів Нідерландів і добре відомі європейцям українські проблеми з верховенством права і корупцією.

Автор нагадує, що угода про асоціацію не має ніякого відношення до підготовлюваного безвізового режиму (це зовсім інший переговорний процес), а безвізовий режим, в свою чергу, не дає права на працевлаштування і буде введений лише для короткострокових поїздок українських громадян до Європи в туристичних, ділових, сімейних та інших цілях.

Раніше нідерландський прем'єр Марк Рютте заявив, що Нідерланди, найімовірніше, не будуть ратифікувати угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною. Відповідно до норм ЄС, для укладення угоди про асоціацію з третьою країною, його повинні ратифікувати уряди всіх країн-учасниць союзу. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 676 | Додав: adminA | Теги: наслідки відмови Нідерландів, ратифікація Асоції, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ