Пт, 2024-04-19, 22:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 10 » ЗМІ: спецслужби остерігаються повідомляти Трампу секретні дані
16:44
ЗМІ: спецслужби остерігаються повідомляти Трампу секретні дані
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Спецслужби США відчувають напруження і страх перед доповіддю секретної інформації майбутньому президентові країни Дональду Трампу.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на високопоставленого співробітника, що працює в сфері національної безпеки.

"Це страх невідомості. Ми не знаємо, який він, крім всіх цих розмов. Як все розгортатиметься в наступні чотири роки або навіть в наступні кілька місяців? Я буду працювати сьогодні, затамувавши подих, майже в страху", - розповів виданню високопоставлений представник спецслужб США на умовах анонімності.

Найближчим часом американським спецслужбам належить ввести нового президента США Дональда Трампа, який здобув перемогу на виборах 8 листопада, в курс справи. На спеціальній зустрічі йому повідомлять секретні відомості, доступ до яких є тільки у вищого керівництва США. Такі відомості можуть містити дані про терористичні угруповання і антитерористичні операції спецслужб, фотографії із супутників і перехоплені повідомлення світових лідерів.

Перша зустріч спецслужб за участю нового президента Дональда Трампа, за даними The Washington Post, може відбутися вже сьогодні, 10 листопада.

Про те, що мільярдер Дональд Трамп переміг на виборах президента США, стало відомо вранці в середу, 9 листопада 2016 року. За останніми даними, кандидат від Республіканської партії отримав голоси 289 членів колегії вибірників при необхідних 270, й це при тому, що Клінтон вважалася фаворитом виборців за переважною більшістю соцдосліджень.

З метою обговорення особливостей управління країною під час перехідного періоду Трампа вже запросив до Білого дому чинний голова американської держави, демократ Барак Обама, який керував США два терміни поспіль.

У низці міст США пройшли масові акції протесту проти обрання Трампа президентом.

Перемога Трампа провокує кризу в зовнішній політиці США - ЗМІ

Перемога республіканця Дональда Трампа на виборах президента США буде провокувати напруженість на кількох континентах.

Про це йдеться в статті видання Politico.

"Сам факт обрання Трампа спричинить політичну нестабільність у країнах Азії, Європи, Близького Сходу і Латинської Америки, експерти зазначають, що світові лідери намагаються підготуватися до потенційно радикальних змін в американській зовнішній політиці і готуються до глобальної фінансової паніки", - йдеться в статті.

Експерти зазначають, що багато чого буде залежати від призначень нового президента в Держдепі, Пентагоні та Раді національної безпеки, де багато фахівців раніше говорили, що за жодних умов не будуть працювати з Трампом.

"Незрозумілі і часом суперечливі заяви про зовнішню політику на Близькому Сході. Пенс (віце-президент, - ред.) - за безпечні зони в Сирії, Трамп був проти.. Спочатку є необхідність прояснити його основні принципи у зовнішній політиці", - сказав Денніс Росс, який служив у Білому домі і Держдепі за кількох президентів.

Експерти з питань відносин з РФ прогнозують, що російський президент Володимир Путін буде активно проводити воєнну кампанію в Сирії, не надто турбуючись, що президент Трамп буде протистояти йому там, як, можливо, це робила б Клінтон.

Трамп заявляв, що хоче співпрацювати з Москвою в Сирії і в інших регіонах, і не висловив жодного інтересу до військових дій США, як і безполітною зоною, яку пропонувала Клінтон.

Ще до голосування у вівторок, російські війська, за повідомленнями, готували новий наступ проти повстанців у місті Алеппо.

Експерти також кажуть, що націоналістична політика може спалахнути в країнах Східної Європи і Балтії біля кордонів Росії, створюючи небезпечну нестабільність у регіоні.

Трамп припустив, що він може не виступити на захист балтійських держав Латвії, Литви та Естонії, які є членами НАТО, якщо вони не будуть робити достатній вклад у бюджет Альянсу.

Bloomberg: Путін буде обережний у стосунках з Трампом через непередбачуваність нового президента США

Незважаючи на висловлені деякими аналітиками надії на налагодження російсько-американських відносин після перемоги на виборах президента США Дональда Трампа і відверту радість депутатів Держдуми в зв'язку з підсумками голосування, російський лідер Володимир Путін, швидше за все, буде обережний у вибудовуванні зв'язків з новим главою Білого дому. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на кілька джерел у Кремлі.

Путін і його команда публічно вітали шанс на нові, більш конструктивні відносини з США з обранням Трампа, зазначається в статті. Президент РФ одним з перших привітав Трампа з перемогою над його суперницею Хілларі Клінтон, але був досить стриманий в оцінках перспектив перезавантаження відносин з Вашингтоном, що зіпсувалися через агресію РФ проти України.

Виступаючи напередодні на церемонії вручення вірчих грамот послів у Москві, Путін нагадав про передвиборчі заяви Трампа, які "були спрямовані на відновлення відносин між Росією і США", але також наголосив і на тому, що "це буде непростий шлях" з урахуванням деградації, в якій перебувають ці відносини.

За даними Bloomberg, Путін не може не взяти до уваги "божевільну непередбачуваність" Трампа, який, з одного боку, щедро роздавав похвали на адресу російського лідера, а з другого - пропонував збивати російські винищувачі, які виконують "бочку" близько американських кораблів і літаків.

У Кремлі сумніваються, що Трамп зможе "повернути назад" роки "антиросійської", як вважають в Москві, політики Вашингтона, пише Bloomberg. За словами джерел, Путін, перш ніж "розкривати обійми" Трампу, спочатку подивиться, чи далеко той готовий зайти в розвитку відносин.

Кореспондент Time Саймон Шустер теж зазначає, що у Путіна "вистачає розуму не очікувати занадто багато від Дональда Трампа, який шокував світ, перемігши на президентських виборах в США".

Журналіст нагадує, що російського лідера вже розчаровували нові американські президенти. Двоє з них вступили на посаду в роки його правління, однак їхні великі плани з налагодження відносин з Росією зазнали краху на тлі того, що росіяни вважають об'єктивним суперництвом між двома державами, йдеться в статті, яку наводить у огляді матеріалів, присвячених перспективам відносин РФ і США, InoPressa.

"У ситуації з Трампом дуже багато поставлено на кін. Можливо, будуть сприятливі можливості, про які ніхто й не підозрював, але в той же самий час можливі ризики, що затьмарюють всі можливі досягнення", - сказав Bloomberg голова Carnegie Moscow Center Дмитро Тренін, якого цитує InoPressa.

Якщо Трамп виконає хоча б частину своїх передвиборних обіцянок, його президентство може кардинально змінити ситуацію для Путіна, який прагне відродити вплив Росії на міжнародній арені, йдеться в статті на сайті Bloomberg. Можливо, сам факт перемоги Трампа на виборах спонукає Путіна "осміліти і вести себе напористо від Близького Сходу до сусідніх колишніх радянських республік", зазначає автор матеріалу Генрі Мейєр.

На думку Мейєра, перемога Трампа - "частина хвилі популізму в розвинутих країнах - тенденції, яку Кремль вітає і заохочує". Те, що кібератаки, в яких розвідка США звинуватила Росію, змогли зашкодити Хілларі Клінтон, викривши внутрішні механізми її виборчого штабу, може спонукати Кремль ще агресивніше втручатися в перебіг виборів в інших місцях, зазначається в статті.

У той же самий час російські офіційні особи побоюються, що спробам Трампа поліпшити відносини з Кремлем перешкодять американські сили, які, мовляв, не зацікавлені в "потеплінні".

Трамп у ході передвиборної кампанії неодноразово робив заяви, які свідчать про його симпатії як особисто до Путіна, так і до Росії, а також про його готовність налагодити відносини між двома країнами. Так, у липні в ефірі американського телеканалу ABC під час дебатів з віце-президентом США Джо Байденом Трамп заявив, що, визнавши Крим частиною РФ, Вашингтон зможе заручитися допомогою Москви в боротьбі проти терористичного угрупування "Ісламська держава".

На запитання ведучого, чи готовий він до того, щоб поліпшити відносини з Росією, змирившись з анексією Криму, Трамп відповів, що якщо у Вашингтона будуть хороші відносини з Москвою і вона допоможе позбутися "ІД", "мова йде про величезні гроші і безліч життів". "Це буде позитивна річ, а не негативна", - підсумував він. Трамп також запропонував враховувати, що "жителі Криму воліли б бути з Росією, а не там, де вони були раніше".

У вересні кандидат від Республіканської партії заявив, що Путін є більшою мірою лідером, ніж чинний президент Барак Обама в США. Він також запевнив американців в тому, що якщо займе крісло президента, то налагодить відносини з Росією, щоб "вибити дух" з "ІД".

Під час передвиборної кампанії в США регулярно звучали звинувачення в спробах втручання Росії у вибори на користь Трампа. Однак у Москві такі припущення категорично спростовували.

Напередодні британська газета The Times написала, що, можливо, в Росії і не очікували, що Трамп стане президентом, а почали втручатися в підготовку виборчої кампанії спочатку лише з метою дискредитувати Клінтон. Але після затвердження Трампа кандидатом Кремль "зробив крутий поворот", бо Москві стало зрозуміло, що можна "виграти ці американські вибори, а не просто їх зіпсувати", говорилося в статті.

Але деякі розбіжності між позиціями Москви і Трампа спливли вже під час його передвиборної кампанії. Наприклад, Трамп пообіцяв провести нові переговори про ядерну угоду з Іраном або анулювати її, тоді як Москва схвалює цю угоду.

Колишній радник Буша Томас Грехем вважає, що Трамп як успішний бізнесмен в обмін на пом'якшення санкцій проти РФ "спробує щось отримати від Росії", йдеться в статті Bloomberg. Однак, попереджає Федір Лук'янов, який очолює раду, яка консультує Кремль з питань зовнішньої політики, Трамп може виявити, що з Путіним не так легко домовитися, як йому здавалося. Тоді "розчарування може породити в ньому роздратування, і все покотиться в протилежному напрямку", не виключає він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: Трамп, секретні дані, спецслужби, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ