Ср, 2024-04-24, 06:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 13 » ЗМІ: США підтримають Ізраїль у разі атаки на Іран
13:54
ЗМІ: США підтримають Ізраїль у разі атаки на Іран
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
США не зможуть проігнорувати ірансько-ізраїльську війну і будуть зобов'язані підтримати свого близькосхідного союзника - такі повідомлення передали керівництву Ізраїлю представники Республіканської і Демократичної партій, пише 13 серпня газета "Маарів", передає NEWSru.co.il.

Видання стверджує, що, за словами як нинішніх представників адміністрації Білого дому, так і претендентів на вищі державні пости з оточення республіканського кандидата Мітта Ромні, у разі ізраїльського удару по ядерних об'єктах Ірану і ударів у відповідь Ісламської республіки, США не зможуть дозволити собі сидіти склавши руки, і, швидше за все, вступлять у війну.

За деякими даними, армія США або завдасть додаткових ударів по ядерних об'єктах Ірану, які будуть більш руйнівні, аніж ізраїльські, або вживе заходів задля захисту Ізраїлю від іранських ударів у відповідь, а також від дій іранських союзників з кола ліванських і палестинських терористів.

Схожі відомості отримав посол Ізраїлю в США Майкл Орен, стверджує "Маарів".

"Едіот Ахронот", у свою чергу, пише, що питання про участь американської армії у війні проти Ірану вкрай турбує ізраїльських військових. За версією цієї газети, ЦАХАЛ побоюється, що без підтримки США буде дуже складно заподіяти непоправної шкоди ядерним об'єктам Ірану. На додаток, у разі початку регіональної війни ізраїльська армія швидко витратить боєприпаси і потребуватиме постачань нових.

При цьому "Едіот Ахронот" пише, що міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак, з одного боку, не довіряє США в питанні застосування сили проти Ірану, оскільки не згоден з позицією Вашингтону про терміни, що залишаються до появи у режиму аятол ядерної зброї. Але при цьому Барак упевнений, що, у разі неузгодженої зі США ізраїльської атаки на Іран, американська адміністрація підтримає Ізраїль і надасть необхідну допомогу після бомбардування, а також зробить тиск на Тегеран і змусить Ісламську республіку не поновлювати ядерної програми.

Чутки про можливу війну між США з Іраном ширяться світовими ЗМІ вже не перший рік. І не вперше призначається "точна дата" початку війни. Останньою такою датою було 30 січня 2012 року. Втім, пізніше виявилося, що чутки про початок бойових дій були покликані підкріпити вагомість оголошеного Євросоюзом ембарго на торгівлю Іраном нафтою. Причиною санкцій проти Ірану стала публікація доповіді Міжнародної організації з атомної енергії (МАГАТЕ), в якій мовилося, що Іран до 2003 р. вів роботи, спрямовані на створення ядерної зброї, і що подібна діяльність може вестися і до цього дня.

США, Ізраїль і низка країн Заходу підозрюють Іран в спробах створити ядерну зброю. Іранський уряд заявляє, що його ядерна програма має мирний характер.

Передбачалося, що наступним кроком стане перекриття Тегераном Ормузької протоки - "тонкої шиї світової економіки". Тоді загрозливо помахав кулаками і голова КНР Ху Цзіньтао, оголосивши, що якщо США або інша країна нападе на Іран, Китай вживе швидких заходів і безпосередньо вступить у війну (КНР щороку закуповує 20% всієї нафти, що постачається Ісламською Республікою на експорт).

У свою чергу керівництво Ізраїлю активно обговорює питання про завдання удару по ядерних об'єктах Ірану, проте остаточного рішення ще немає.

Десь через півтора року іранські науковці впритул наблизяться до створення ядерної зброї, що змусить США завдати удару по Тегерану. Такий варіант розвитку подій озвучив президент США Барак Обама під час закритих переговорів в Ізраїлі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: США підтримають Ізраїль, Іран, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ