Чт, 2024-03-28, 21:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 27 » ЗМІ викрили Азарова: той на всю користає з напрацювань Тимошенко. Перелік
15:36
ЗМІ викрили Азарова: той на всю користає з напрацювань Тимошенко. Перелік
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Тижневик "Комментарии:" склав рейтинг економічних рішень нової влади, які вона, бувши в опозиції, наполегливо критикувала, передає УНІАН.
1. Співпраця з МВФ.

У жовтні 2009 року у той час народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров заявляв: "Ми повинні констатувати, що програма співробітництва з МВФ виявилася неефективною, і в цій ситуації не залишається нічого іншого, як вважати допомогу МВФ політично мотивованою, фінансуванням одного з кандидатів у президенти".

Трохи більше ніж через півроку уряд Азарова очікує приїзду місії МВФ для підписання нової угоди, якою буде передбачене надання Україні 19–20 млрд дол терміном на 2–2,5 року.

2. Підвищення акцизів.

У вересні 2009-го у той час народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман говорила: "БЮТ пропонує підвищити акцизи на тютюнові вироби, алкогольні напої, а також на паливо-мастильні матеріали... Якщо ми підемо на підвищення цін, воно з’їсть всі підвищення зарплат і пенсій. Партія регіонів ніколи на це не піде".

У травні 2010 Верховна Рада приймає Закон "Про внесення змін до деяких законів України (про оподатковування)". Законом підвищується акциз на бензин, тютюн і спиртні напої. За підрахунками Віталія Хомутинника, при цьому ціни на основні групи товарів підвищаться на 10-30%.

3. ПДВ-облігації.

У грудні 2008 року Анатолій Кінах так коментував пропозицію прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо відшкодовування ПДВ держоблігаціями: "Промисловці й підприємці обурені таким рішенням, адже цінними паперами неможливо поповнити оборотні кошти, за них неможливо купити сировину, їх неможливо направити на виплату заробітної плати".

У березні 2010 року уряд Азарова приймає принципове рішення всю прострочену заборгованість з повернення ПДВ погашати держоблігаціями. Випустити облігації планується до 1 липня 2010 року. Попередні умови: строк 5 років, ставка прибутковості - 5,5% (у Тимошенко було 14%).

4. Погіршення показників оплати праці бюджетникам.

У грудні 2008 народний депутат від Партії регіонів, голова Федерації профспілок України Василь Хара обурювався: "Ми категорично проти того, що для бюджетників тариф першого розряду буде нижче мінімальної заробітної плати. Уряд просто не виконує взяті на себе зобов’язання".

У квітні 2010 уряд Азарова залишає за собою право встановлювати розмір посадового окладу працівника I-го тарифного розряду Єдиної тарифної мережі незалежно від розміру мінімальної зарплати (п.3 Перехідних положень Бюджету-2010).

5. Надання державних гарантій.

У грудні 2009 року Азаров заявляв: "Уряд Тимошенко продовжує виборчу роздачу державних гарантій. Я впевнений, що надавати кредити під держгарантії може тільки Верховна Рада".

У квітні 2010 року ВР приймає урядовий проект бюджету на поточний рік, ст.13 якого передбачено, що в 2010 році за Кабміном залишається право надавати державні гарантії на суму в 45 млрд грн.

6. Дані про зростання ВВП.

В лютому 2009 року у той час народний депутат від Партії регіонів Ірина Акімова закидає урядові Тимошенко: "Приховування інформації, тим більше в період кризи, - це злочин проти країни. Це абсолютно кричущий факт, тому що доступність статистичної інформації будь-якому громадянинові - це перший головний принцип демократичної держави".

У травні 2010 року Кабмін відмовляється від планів повернутися до щомісячного підрахунку ВВП, пославшись на методологію Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.

7. Рекапіталізація проблемних банків.

У квітні 2009 року Азаров звинувачує уряд Тимошенко: "Прийнятий Кабінетом міністрів сценарій рекапіталізації, коли держава в обмін на гроші отримує акції банків, є необґрунтованим перекладанням фінансової відповідальності з власників банків на всіх платників податків".

У травні 2010 року експертна рада при Кабміні попередньо схвалює клопотання правління НБУ рекапіталізувати "Надра Банк". Уряд Азарова збирається влити в банк 5 млрд грн в обмін на 50%+1 акцій.

8. Виплата дивідендів.

У вересні 2009 В’ячеслав Богуслаєв заявляє: "У найближчі п’ять років ніяких дивідендів бути не повинно, а прибуток потрібно вкладати у відновлення основних фондів, які зношені на 80%".

Квітень 2010. У Бюджеті-2010 з’являються зміни до Закону "Про акціонерні товариства", за якими АТ в обов’язковому порядку пропонується виплатити як дивіденди не менш як 30% прибутку, заробленого в попередні роки.

9. Кошти Стабілізаційного фонду

У березні 2010 р. Азаров стверджує: "Уряд спотворив пріоритети, окреслені законом про бюджет. Зміна напрямків виділення коштів Стабфонду відбувалася без погодження з комітетами Ради. Тому Партія регіонів виступає за перегляд порядку наповнення й використання коштів Стабілізаційного фонду тільки за цільовим призначенням, під жорстким контролем суспільства".

У квітні 2010 р. в бюджеті-2010 передбачене створення Стабілізаційного фонду в розмірі 30 млрд грн, кошти якого (крім Євро-2012, озброєння, шахти тощо) можуть спрямовуватися на "інші видатки".

10. Рівень держборгу.

У вересні 2009 року Акімова заявляла: "349 млрд грн — це обман! На кінець 2009 року рівень держборгу вже становить 330 млрд. А в 2010 році планується фінансувати дефіцит в обсязі 47 млрд грн і видати держгарантії в обсязі 43 млрд грн".

У квітні 2010 р. Верховна Рада ухвалює бюджет, згідно з яким обсяг державного боргу на кінець 2010 року передбачається в сумі 308 млрд грн. При цьому Кабмін планує залучити понад 100 млрд грн запозичень. Держборг станом на початок 2010 року був 318 млрд грн.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 985 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ