Нд, 2024-04-28, 07:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 11 » Зміна парадигми міжнародних відносин, де вже ніхто не домінує, навіть США, - Грищенко
12:32
Зміна парадигми міжнародних відносин, де вже ніхто не домінує, навіть США, - Грищенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Росії дехто сприймає Україну як "чужий проект", а не як дружню державу.

"Іноді складається враження, що тільки повернення України в свою зону впливу дасть деяким російським політикам відчуття повернення до звичайного порядку речей, до "норми", - вважає міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Деякі з російських політиків не хочуть сприймати Україну як дружню до Росії, як окрему від неї державу, що заважає розвитку двосторонніх відносин. Про це міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко пише у своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна".

"Але іноді складається враження, що тільки повернення України в свою зону впливу дасть деяким російським політикам відчуття повернення до звичайного порядку речей, до "норми". У цьому - перешкода", - вважає міністр.

"Ми готові інвестувати в партнерство свій економічний потенціал, але не готові жертвувати прагненням будувати Україну саме за європейськими критеріями. Це по-перше. По-друге, частково в силу ментальної звички, а частково і під свідомими політичними впливами, теорії Україні як якогось чужого проекту" знаходять у свідомості деяких росіян кращий резонанс, ніж ідея дружньої до Росії, але окремої від неї української державності", - підкреслив він.

Тим самим, зазначив Грищенко, для перспективних відносин створюється не зовсім здоровий фон, над поліпшенням якого потрібно працювати.

"Як частина українського світу", Росія завжди буде для нас одним з полюсів тяжіння. За сприятливих обставин вона може бути найбільш дружнім, розуміючим партнером - і в реалізації економічних цілей, і в зміцненні національної безпеки. Та й при несприятливих - не треба впадати в істерію і негативізм. Потрібно залишатися собою, тобто європейською демократією, і цілеспрямовано, щиро розвивати відносини партнерства там, де Росія до цього готова ", - вважає глава МЗС.

Глава МЗС України вважає, що США втрачають роль світового лідера

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що в світі створюється нова система міжнародних відносин, в якій Сполучені Штати Америки втрачають роль яскраво вираженого світового лідера, пише тижневик "Дзеркало тижня. Україна".

Геополітична криза сучасного світу - це в першу чергу криза лідерства.

"Двополюсний світ канув у Лету. Туди ж подівся і однополюсний. Прогноз про те, що їм на зміну приходить багатополюсний, представляється ймовірним, але швидше - з огляду перспективи", - вважає Грищенко.

На його думку, зараз світ не має вираженого геополітичного лідера.

"США та ЄС зосередилися на собі, а молоді "тигри" ще не виробили традицій експансіоністської політики на глобальному рівні. В геополітичному розумінні ми знову-таки стоїмо на порозі нової реальності, яка не обов'язково буде зі знаком "плюс", - вважає міністр.

Крім того, Грищенко зазначає, що стрімкий економічний розвиток Китаю сприятиме перегляду США і, в меншій мірі, Євросоюзом їх глобального порядку денного.

Нагадаємо, відомий американський політолог, екс-секретар Ради держбезпеки США, Збігнєв Бжезінський пропонує перенести Раду Європи до Києва зі Страсбурга до 2025 року. Про це він пише у своїй прогностичної книзі "Стратегічне передбачення".

Зазначимо, що в липні 2011 року автор "Великої шахівниці" припустив , що наступні 5 років будуть вирішальними для України. На думку експерта, подальша демократизація України може позитивно вплинути і на Росію.

В думці з Бжезинським сходяться і інші "колеги по цеху".

Так, екс-керівник німецького Фонду імені Фрідріха Еберта Вінфрід Шнайдер-Детерс припустив , що "суперечка про Україну" між Росією і Еворсоюзом зникне за наявності єдиної "парасольки безпеки" від Ванкувера до Владивостока.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1248 | Додав: adminA | Теги: Грищенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ