Ср, 2024-04-24, 05:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 2 » Знайдено 150 генів, які допомагають людям дожити до 100 років
15:38
Знайдено 150 генів, які допомагають людям дожити до 100 років
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Наявність у людини комбінації зі 150 визначених варіантів генів дозволяє з упевненістю на 77% стверджувати, що її володар буде довгожителем і переступить межу в 100 років. Про це пишуть дослідники в статті, опублікованій в журналі Science в п'ятницю, передає РИА "Новости".
Ці генетичні варіації стосуються різних функцій організму - від регулювання рівня гормонів і регуляції роботи нервових клітин до міцності скелета і стійкості до стресів.

Автори дослідження, група науковців, очолюваних професором Томасом Перлсом (Thomas Perls) з Медичної школи Бостонського університету, вважає, що виявлені гени допомагають їхнім власникам максимально затримати прояв так званих старечих хвороб - підвищеного кров'яного тиску, слабоумства та інших.

Науковці провели аналіз геномів більш ніж тисячі людей, чий вік перевищує 100 років, і просканували близько 300 тисяч варіантів різних генів.

Дослідники виходили з тих передумов, що одним з найбільш важливих факторів, які впливають на тривалість життя, є спосіб життя людини, наявність у нього шкідливих звичок, якість їжі і екологічна ситуація, в якій він перебуває. Дотримання цих правил дозволяє людям у різних країнах жити в середньому до 85 років.

У той же самий час, перевищення цього порогу і тривалість життя понад 100 років однозначно вказують на наявність у людини генетичної схильності до довголіття.

Для перевірки цієї гіпотези науковці спочатку провели аналіз геномів 800 американських довгожителів, в результаті чого виявили набір з 70 варіантів генів, який скоротили до 33 після додаткового аналізу генів 254 людей, чий вік перевищує 90 років. Незважаючи на те, що кожен з цих варіантів робить свій індивідуальний внесок у збільшення тривалості життя, науковці спробували оцінити вплив комбінації різних варіацій генів на цей показник.

В результаті їм вдалося провести кількісні оцінки і виявити комбінацію зі 150 різних варіацій у ДНК, яка з упевненістю на 77% дозволяє стверджувати, що людина доживе до 100 років.

"Ця цифра неточна, і хоча її можна зробити більш надійною за допомогою додаткових досліджень, обмеження в 77% вказують на те, що фактори зовнішнього середовища, такі як спосіб життя, харчування і шкідливі звички, також роблять істотний внесок у тривалість життя", - наводить слова вчених прес-служба Бостонського університету.

Ці варіації дозволили авторам статті розділити вивчених довгожителів на 19 підгруп, які різнилися головним чином віком, в якому починали проявлятися певні генетичні захворювання. При цьому у всіх добровольців, які взяли участь у дослідженні, спостерігалася приблизно однакова кількість генетичних варіацій, які вказують на схильність до тих чи тих старечих хвороб.

Ця обставина, на думку науковців, свідчить про те, що для досягнення похилого віку важлива не відсутність генетичних варіацій, що призводять до прояву старечих недуг, а наявність додаткових генів, які допомагають максимально відкласти вік їхнього прояву.

Тепер дослідники мають перевірити отримані дані з використанням геномів більшої кількості довгожителів по всьому світу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1144 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ