Чт, 2024-04-25, 11:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 23 » Знайшли кита в США , який співає людським голосом. ВІДЕО
13:42
Знайшли кита в США , який співає людським голосом. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Науковці американського міста Сан-Дієго довели світові, що існують кити, які вміють говорити. Дослідники записали звуки, які видавала білуха, намагаючись імітувати людський голос. Серед біологів і раніше ходили історії про ссавців, що вміють імітувати голоси людей, проте вони залишались без підтверджень, оскільки досі зробити запис такої розмови кита не вдавалось, повідомляє Discovery. Можна з впевненістю сказати, що не прогадали українці, а також росіяни, яким туризм організувала компанія Levatr.com.

І ось президент Національного фонду морських ссавців Сем Ріджвей виявив, що кит по імені НОК може видавати звуки, надзвичайно схожі на звуки людей. Працівники фонду давно помітили, що в басейні з тваринами чутно, як ніби дві людини розмовляють один з одним на великій відстані один від одного. Але знайти саме ту, яка відтворює людський голос, було непросто.

Дослідникам допоміг випадок. Одного разу дайвер, який плавав з білухою НОКом, несподівано виринув і запитав: "Хто сказав мені вилазити?". Біологам стало ясно, що вони нарешті знайшли кита, що вміє розмовляти.

Щоправда, спочатку дослідники навіть не знали, як підступитись до вивчення ссавця, оскільки було неясно, яким органом він відтворює звук.

Виявилося, що кит-білуха НОК, який довго прожив у неволі і чув людський голос над водою і під водою, коли перемовлялися аквалангісти, навчився видавати звук на кілька октав нижче за ті, котрі характерні для його виду, зазначає The Huffington Post. Щоб наслідувати людей, тварина почала використовувати свою носоглотку, в результаті їй вдалося звучати так, ніби якийсь чоловік дуріє і співає в душі.

Проте, за словами Сема Ріджвея, той факт, що білуга може "говорити", як людина, не означає, що тварини вирішили почати діалог з людьми.

"Але є інтригуюча можливість для майбутніх досліджень, які визначать, чого можна досягти з китами в плані розмов", - додав дослідник.

Науковцям вдалося займатися дослідженням НОКа лише чотири тижні, оскільки після настання статевого дозрівання голос тварини "зламався", і від нього більше не було чути людських звуків. Самі дослідники вважають, що у НОКа просто зникло бажання копіювати людей.

НОК помер кілька років тому, доживши до 30 років. На думку дослідників, завдяки своїм здібностям він може стати відомішим китом, аніж знаменитий Мобі Дік.

Незвичайні здібності НОКа виявили ще в 1984 році, тоді ж його і почали записувати і вивчати. Сем Ріджвей намагався опублікувати ці записи і дані своїх досліджень, але не зміг цього зробити через нестачу фінансування. Зрештою результати дослідження загубилися, і аж тепер першовідкривач кита, який вмів говорити, піддався на вмовляння колег і розповів про НОКа.

Ще раніше, в 1979 році, у Ванкувері виявили кита, який, за розповідями вчених, міг вимовляти власне ім'я - Лагос. Тварина також могла видавати нерозбірливі звуки, які нагадували дослідникам російську чи німецьку мови.

Раніше повідомлялось, що американські дослідники з університетів Дьюка (штат Каліфорнія, США) і Тулейн (штат Луїзіана) відкрили, що миші не лише можуть запам'ятовувати і відтворювати звукові мелодії, а й вміють співати хором.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 2061 | Додав: adminA | Теги: США, співає людським голосом, Кита
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ