Пт, 2024-04-26, 08:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 27 » Знайшли причину: українських футболістів масово труять
10:03
Знайшли причину: українських футболістів масово труять
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Проблеми лідера київського "Динамо" Олега Гусєва після дербі з "Арсеналом" (4:0) могли бути викликані тим, що лікар команди Леонід Миронов, який, до речі, також працює і зі збірною України, "безграмотно" лікував футболіста дексаметазоном.

Сьогодні на одному з ресурсів прихильників київського "Динамо" obdynamo.kiev.uaз'явився матеріал, де аналізуються останні роки роботи Миронова.

Як відомо, вчора після матчу з "Арсеналом", в Олега Гусєва виникли проблеми зі здоров'ям. У роздягальні йому почав дошкуляти сильний біль у животі, з'явилася нудота і піднялася температура. Після огляду в одній з клінік Києва поставили попередній діагноз - гострий гастроентерит з вираженою симптоматикою інтоксикації, під питанням харчове отруєння. Олега було шпиталізовано.

На думку видання, причина в безграмотному застосуванні дексаметазону. Основне призначення цього препарату в спорті - зняття запалень у суглобах, а також лікування ушкоджених зв'язок.

"Дексаметазон належить до групи анаболічних стероїдів - допінгових препаратів, які прискорюють процеси відновлення. Серед спортсменів екстра-класу застосовується досить широко - при розтягненні зв'язок, запаленні в результаті набряку суглобів, підвищених фізичних навантаженнях та психоемоційних стресах. Може застосовуватися в разі шоку, якщо інші методи лікування неефективні. Все перераховане вище є у футболі. Всесвітнє допінгове агентство - ВАДА - дозволяє вводити препарат тільки всередину суглоба або поруч із суглобом і одночасно інформувати про це терапевтичну комісію. Жоден фахівець з ліцензією лікаря спортивної медицини не буде гратися з подібними препаратами, вони за це несуть кримінальну відповідальність", - наводить видання слова лікаря Українського центру спортивної медицини Міністерства охорони здоров'я Лариси Квітко.

Так само ресурс наводить коментар Олександра Заварова, який працював з Леонідом Мироновим у київському "Арсеналі": "У мене в "Арсеналі" працював доктор Миронов Леонід Андрійович. В певний момент вся команда отруїлася. Ми викликали санепідемстанцію в їдальню, де харчувалася команда, перевірили все - аж до води, яку п'ємо. В результаті виявилося, що до їжі це отруєння не стосується. Були зроблені наступні висновки: доктор колов футболістам відновлювальні уколи, які привіз з Америки. Чи то він не знав, як їх застосовувати, чи то з препаратами щось було не так... Але в підсумку всі гравці злягли з однаковими симптомами: нудота, запаморочення".

У 2009 році Миронов був дискваліфікований на дев'ять місяців за недбалість: дексаметазон виявили в організмі бєларуського півзахисника "канонірів" Олександра Данилова. Але незабаром Миронов, досвідчений лікар з майже 40-річним стажем у спортивній медицині, опинився в київському "Динамо", паралельно працюючи і в збірній України.

У рамках підготовки до чемпіонату Європи збірна України 5 червня програла в контрольному матчі в Німеччині туркам - при абсолютно невиразній грі - з рахунком 0:2, після чого Олег Блохін розповів про те, що його команду могли отруїти. За словами лікаря команди Леоніда Миронова, багатьом футболістам його команди напередодні матчу стало погано, довелося навіть робити промивання шлунку. Миронов згодом розповів, що зараження, швидше за все, відбулося в момент прибуття команди в готельний комплекс в Інгольштадті. При цьому лікар команди сказав, що сам відчував ознаки отруєння, погано стало і масажисту збірної Сергію Мироненку.

Можливо, про ту ситуацію в Інгольштадті більше ніхто й не згадав би, як раптом з'явилося інтерв'ю німецького фахівця по боротьбі з допінгом Фрітца Зьоргеля AZ Nürnberg. У ньому Зьоргель міркує на багато тем, пов'язаних з вживанням заборонених препаратів, зокрема в легкій атлетиці і на велогонці "Тур де Франс", а в кінцівці йому ставлять запитання про симптоми в українських футболістів:

"Я думаю, що це побічні ефекти від прийому дексаметазону. Це препарат типу кортизону, у якого класичні побічні ефекти - проблеми зі шлунком. Чому тоді збірну не зловили на допінгу під час Євро? Вони чітко знають, коли і що потрібно застосовувати", - відповів відомий фахівець


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Знайшли причину: українських футбол
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ