Пт, 2024-04-19, 12:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 14 » Знову Мінфін лізе у борги: планує залучити ще близько мільярда доларів
13:47
Знову Мінфін лізе у борги: планує залучити ще близько мільярда доларів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Міністерство фінансів України планує в III кварталі 2012 року здійснити запозичень на 18 млрд грн, зокрема, зовнішніх запозичень - 8 млрд грн (близько 1 млрд дол). Про це йдеться в плані управління держборгом на поточний квартал, передає "РБК-Україна".

"Враховуючи фактичні державні запозичення в січні-червні 2012 р., протягом III кварталу загальний обсяг надходжень за борговими операціями по загальному фонду держбюджету Україні сягне 18,0 млрд грн", - ідеться в документі.

Планується, що довгострокові і середньострокові боргові інструменти будуть мати рівні частки - по 8 млрд грн (по 44,4% кожний). При цьому короткострокові інструменти становитимуть 2 млрд грн, або 11,2%.

"Обсяг зовнішніх запозичень може сягнути 8 млрд грн, або 44,4% загальної суми запозичень за загальним фондом державного бюджету України в III кварталі. Протягом кварталу джерелами для зовнішніх запозичень можуть бути кошти МВФ, МБРР, ЄС, двосторонні кредити та випуски євро бондів", - повідомляє Мінфін.

Вчора, 12 липня, повідомлялось, що Україна вже позичила на фінансовому ринку 50 млрд грн - це 50% річного обсягу запозичень.

Нагадаємо, фінансування державного бюджету України за рахунок боргових джерел у 2012 році планується Кабміном в обсязі 98,5 млрд грн, з яких 38,1% - зовнішні запозичення, тоді як в 2011 році держпозики становили 80,6 млрд грн, зокрема зовнішні - 33,7%. Уряд очікує зростання держборгу в цьому році з 357,3 млрд грн до 415,3 млрд грн.

Основним чинником посилення боргового навантаження на держбюджет у найближчій перспективі є необхідність погашення боргів, здійснених за останні чотири роки. Але вже в 2013-му і 2014 роках, згідно з прогнозами Кабміну, обсяг запозичень сягне 82 млрд гривень і 94,3 млрд гривень відповідно.

Нагадаємо, 8 липня міністр фінансів Юрій Колобов заявив, що в червні уряд повинен направити на сплату за держпозиками 26 млрд грн, або близько 30% всіх річних платежів за боргами. І зобов'язання належним чином були виконані (погашено, зокрема, євробонди, частково рефінансовано кредит ВТБ тощо).

Зокрема, минулого місяця уряд погасив кредит Банку ВТБ і відсотки по ньому обсягом 1,1 млрд дол і єврооблігації України на суму майже 600 млн дол. Крім того, також протягом місяця НБУ продавав і купував валюту на міжбанку, в результаті чого від'ємне сальдо інтервенцій регулятора становило мінус 704 млн дол.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 990 | Додав: adminA | Теги: Мінфін, борги
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ