Чт, 2024-04-25, 02:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 27 » Зовсім близько біля Землі пролетів астероїд
12:00
Зовсім близько біля Землі пролетів астероїд
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Астероїд діаметром 8-10 метрів пролетить приблизно за 60 тисяч кілометрів від Землі. Про це повідомляє РИА "Новости"з посиланням на дані NASA.

Астероїд 2012 BX34 виявили в середу, 25 січня, учасники американського проекту Сatalina, головне завдання якого полягає в пошуку малих тіл Сонячної системи - астероїдів і комет. Пізніше ці дані підтвердили обсерваторії.

Згідно з розрахунками науковців, розмір астероїда становить близько 8-10 метрів, хоча колишні оцінки свідчили, що діаметр його може сягати 19 метрів. Цей об'єкт у четвер розминеться з Землею на відстані менше 0,00043 астрономічних одиниць, або 65,2 тисячі кілометрів - на 30 тисяч кілометрів вище орбіт геостаціонарних супутників.

Як показали розрахунки, наприкінці січня 1959 року він, можливо, пролетів трохи ближче до Землі - на відстані 59 тисяч кілометрів. Однак ближче, ніж у п'ятницю, цей об'єкт не буде наближатися до нашої планети до середини 22-го століття - до моменту, коли обчислені моменти зближення закінчуються.

Астероїд 2012 BX34 належить до групи небесних тіл, які час від часу можуть зближуватися із Землею (Near Earth Object - NEO), але не увійшов до кола потенційно небезпечних (Potentially Hazardous Asteroids - PHA), для яких припускається можливість зіткнення з нашою планетою.

Однак навіть якщо він увійшов би в атмосферу Землі, він, найпевніше, не досяг би поверхні планети, повністю згорівши в атмосфері. Згідно з розрахунками дослідників, приблизно раз на рік в атмосферу Землі потрапляє один астероїд діаметром близько кількох метрів. Однак вони згорають в атмосфері, викликаючи спалах на висоті 30-40 кілометрів, і не завдають жодної шкоди.

Астероїд діаметром понад 50 метрів може стикатися з поверхнею Землі приблизно раз на 100 років. Ця подія може викликати локальну катастрофу, подібну Тунгуській. Небесне тіло розміром більше кілометра, яке може викликати катастрофу глобального масштабу, може падати раз на кілька сотень тисяч років.

Нагадаємо, що в листопаді 2011 року астероїд 2005 YU55, розміри якого порівнювані з розмірами авіаносця, безпечно пролетів повз Землю на відстані 325 тисяч кілометрів від її центру. Максимальне зближення із Землею відбулося 9 листопада о 1.28 за київським часом.

Астрофізики припускають, що до складу цього астероїда входять молекули вуглецю і замерзлої води. NASA має намір отримати найдетальнішу інформацію про його будову, поверхню, форму, розміри та інші характеристики.

Унікальність цього астероїда полягає ще й у тому, що про його наближення знали заздалегідь.

Програма NASA з визначення навколоземних об'єктів (NEO) виявила близько 90% всіх великих потенційно небезпечних об'єктів. За ними ведеться постійне спостереження і, в разі виникнення загрози, планета дізнається про це завчасно. Зокрема, астероїд YU55 було знайдено в 2005 році, і вже тоді астрономи знали про його наближення до Землі .
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: біля Землі пролетить астероїд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ