Пт, 2024-04-26, 20:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 1 » Зустріч уряду України, кредиторів та МВФ завершилася у США
14:45
Зустріч уряду України, кредиторів та МВФ завершилася у США
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Тристороння зустріч у Вашингтоні між Спеціальним комітетом кредиторів України, представниками українського уряду, а також Міжнародного валютного фонду завершилася ввечері вівторка, 30 червня. Ключових домовленостей не було досягнуто, втім, сторони узгодили свої позиції по питанню реструктуризації держборгу України. Про це передає "Укрінформ".

"Представники МВФ сьогодні взяли участь у технічній нараді між Спеціальним комітетом кредиторів України і українською владою у штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні. Під час зустрічі були обговорені цілі операцій з реструктуризації державного боргу (України – ред.), а також середньострокові макроекономічні рамки підтримки програми Фонду, як зазначено в розширеній домовленості (EFF), затвердженій Виконавчою радою МВФ 11 березня 2015 року", - зазначається за результатами зустрічі в офіційному повідомленні фонду.

Фонд також закликав Україну та її кредиторів "продовжувати зусилля в напрямку досягнення домовленостей у відповідності до цілей фінансування та операцій із заборгованістю в рамках програми економічних реформ влади, підтримуваної МВФ".

Тим часом, за інформацією джерела, наближеного до переговорів у Вашингтоні, стало відомо, що основна мета нинішньої зустрічі від самого початку не передбачала досягнення будь-яких ключових домовленостей між Україною і кредиторами. Переговори мали технічний характер, під час них сторони звірили економічні показники та прогнози по Україні, зокрема, щодо "спроможності української сторони виплачувати борги".

Раніше повідомлялося, що рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалить рішення про надання Києву другого кредитного траншу за програмою EFF відразу ж, як тільки українська влада виконає низку попередніх умов за програмою реформ.

МВФ закликав Україну та її кредиторів продовжувати зусилля з досягнення згоди щодо реструктуризації

Міжнародний валютний фонд закликав Україну та її кредиторів продовжувати зусилля з досягнення згоди для врегулювання питань фінансування та заборгованості в рамках програми економічних реформ української влади за підтримки Фонду. Про це йдеться в заяві МВФ.

"Фонд підтримує Україну та її кредиторів у спробі досягти згоди з фінансових і боргових питань, визначених у програмі реформ уряду, підтриманої МВФ", - йдеться в заяві.

У МВФ повідомили, що представники Фонду взяли участь у технічній нараді між Спеціальним комітетом кредиторів - власників облігацій України та українською владою в штаб-квартирі Фонду у Вашингтоні. "Сторони обговорили цілі боргової операції та середньострокові макроекономічні прогнози в рамках програми співпраці з МВФ, схваленої на засіданні Ради директорів Фонду 11 березня цього року", - зазначили в МВФ.

Зазначимо, раніше в МВФ повідомляли, що будуть кредитувати Україну тільки після реструктуризації боргу.

Також кредитори заявили, що готові до переговорів щодо боргів України, але бачать перешкоди в нібито надмірній категоричності Міністерства фінансів, очолюваного Наталією Яресько.

Нагадаємо, Верховна Рада надала Кабінету міністрів право накладати мораторій на виплату зовнішніх боргів приватним кредиторам, обмеживши термін прийняття такого рішення 1 липня 2016 року. Крім того, Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу, які технічно дозволяють Кабміну реалізувати своє право на запровадження мораторію.

Представляючи проект закону, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пояснив, що мова йде про зобов'язання тільки щодо приватних кредиторів. У перелік боргів, на виплату яких може бути накладений мораторій, не входять борги перед МВФ, ЄБРР та іншими інституційними кредиторами. Правом на мораторій Кабмін може скористатися тільки стосовно боргів, закріплених рішенням уряду в переліку частини державного та квазідержавного боргу, що підлягає реструктуризації, за винятком паперів держбанків - "Ощадбанку" та "Укрексімбанку" і паперів Держадміністрації залізничного транспорту (Укрзалізниці).

На думку уряду, право на мораторій не має жодного впливу ні на українські банки, ні на валютообмінний курс, а навпаки, матиме позитивний вплив, тому що після цієї операції борги України будуть меншими.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 733 | Додав: adminA | Теги: США, зустріч уряду України, кредиторів та МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ