Чт, 2024-03-28, 14:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 19 » Звинуваченого у "артеківській справі" Полюховича випустили із СІЗО під підписку про невиїзд
13:18
Звинуваченого у "артеківській справі" Полюховича випустили із СІЗО під підписку про невиїзд
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Основний фігурант "справи педофілів" Дмитро Полюхович залишив СІЗО. Обвинуваченому в розбещенні малолітніх прийомних дітей запобіжний захід змінено на підписку про невиїзд. Про це повідомив заступник генпрокурора Віталій Щоткін, пише газета "Сегодня".
"Закінчено 9 місяців перебування Полюховича в ізоляції, і, з огляду на хорошу поведінку, слідчий ухвалив процесуальне рішення відпустити його під підписку, - говорить Щоткін.

За його словами, звинувачення з нього не знято, розслідування йде своїм ходом. "Скільки воно триватиме, невідомо - ми ще не отримали висновків по ряду експертиз. А ось питання до Олени Полюхович, матері потерпілих, є - вона не допускає до дітей фахівців, тим самим затягуючи час," - заявив Щоткін.

Мати Дмитра, у якої він вчора перебував, повідомила по телефону, що син з журналістами не спілкується, але коли ця історія закінчиться, проведе прес-конференцію. Раїса Полюхович ображена на ЗМІ: на її думку, події висвітлювалися однобоко. "Діму я нікому не віддам", - запевняє вона.

За словами близького знайомого Полюховича, який просив не називати його прізвище, "справа педофілів" була "роздутою депутатами та прокуратурою", "шита білими нитками", і "незабаром її припинять, оскільки Дмитро ні в чому не винен".

Олену Полюхович звістка про вихід колишнього чоловіка із СІЗО шокувала. "Я давно зрозуміла, що безглуздо розраховувати на чесне і об'єктивне розслідування, і втомилася боятися. Але відмовлялася вірити в те, що підозрюваного у тяжкому злочині, якого цілих 9 місяців тримали під вартою, можуть відпустити. Найприкріше, що ні мені, ні нашій охороні (безпеку сім'ї забезпечує "Альфа" СБУ - ред.) про підписку нічого не повідомили", - сказала вона. Перешкод слідству, пояснює Олена, вона не чинить, але травмувати психіку дітей не дозволить.

На запитання, чи не сховається Полюхович від слідства, порушивши підписку, Щоткін відповів: "Це не в його інтересах. І впливати на Олену або дітей, залякувати їх, примушувати змінювати свідчення він не буде - це кримінально карається".

"Від поінформованих людей знаю, що товаришам дозволили відкупитися, - коментує вихід Полюховича із СІЗО відомий адвокат Тетяна Монтян. - Але в матеріалах справи є свідчення дітей, і нікуди від цього не дітися". Голова прес-центру ГПУ Юрій Бойченко парирує: "Чутки про відкуп - тільки чутки!"

Скандал із розбещенням дітей Полюховичів в "Артеку" розгорівся у жовтні 2009 року. Про нього заявив депутат Вадим Колесніченко. Серед причетних, крім Дмитра, називалися і деякі нардепи-"бютівці". Кримінальну справу порушили за статтею 156-2 КК (вчинення розпусних дій стосовно особи, яка не досягла 16-річного віку, його батьком). Її санкція передбачає обмеження волі до п'яти років або позбавленням волі - до трьох. Полюховича помістили в Лук'янівський СІЗО, а потім (з метою безпеки) перевели в ізолятор СБУ.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1135 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ