Пт, 2024-04-26, 15:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2009 » Травень » 4 » Сьогодні Одрі Хепберн виповнилося би 80 років
21:22
Сьогодні Одрі Хепберн виповнилося би 80 років
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Голлівудська актриса, владарка "Оскара" за фільм "Римські канікули", Одрі Хепберн досі вважається найкрасивішою жінкою планети. Сьогодні їй би виповнилося 80 років.

Одна з найулюбленіших актрис сторіччя, що минуло, підкорила голлівудський олімп своєю красою і талантом. Не дивлячись на вражаючу популярність, зірка завжди відносилася до слави з аристократичною стриманістю, кажучи про себе: "Я - просто жінка, якій пощастило", повідомляє "Український погляд на кіно".

У кіно Хепберн часто доводилося грати ролі сучасних Попелюшок. Справжня її доля нагадує іншу казку. Дочка голландської баронеси і англійського банкіра Одрі Кетлін Растон народилася в бельгійській провінції і ще в ранній юності пройшла шлях від актриси-початківця до принцеси Голлівуду.

"Моя кар'єра досі залишається для мене загадкою, - признавалася Одрі Хепберн. - Я не перестаю дивуватися з найпершого дня. Я ніколи не збиралася бути актрисою, ніколи не думала, що зніматимуся в кіно".

Про що мріяла в дитячі роки Одрі Хепберн, то це про те, щоб стати всесвітньо відомою балериною. Навіть у страшні роки війни вона не припиняла своїх занять в окупованому фашистами голландському місті Арнхем.

Тут же Одрі почала допомагати руху Опору. Час від часу вона відправлялася в ліс "погуляти", щоб віднести їду пілотам - вони ховалися там після того, як їхній літак збили фашисти.

В кінці війни Одрі важко захворіла, і балетна кар'єра для неї закінчилася, так і не почавшись.

У післявоєнному Лондоні вона почала відвідувати класи акторської майстерності Фелікса Ейлмера. Він і допоміг Одрі знайти ролі в декількох британських фільмах.

Пізніше Хепберн помітили в Голлівуді і незабаром запропонували роль у фільмі "Римські канікули" з Грегорі Пеком.

Заради зйомок в цьому фільмі Одрі довелося відкласти, а потім і зовсім скасувати весілля з 28-річним Джеймсом Хансоном, мультимільйонером, спадкоємцем сімейства власників Йоркширської транспортної компанії.

"Римські канікули" стали сенсацією на двох континентах. А незабаром сама Хепберн стала владаркою премії "Оскар" як найкраща актриса.

Після свого зоряного дебюту Хепберн стала популярна у всьому світі. Її стиль, строгий і одночасно жіночний, почали копіювати мільйони жінок. Але справжнім еталоном в світі моди Хепберн стала після зустрічі з французьким дизайнером Юбером Жіванши.

Тим, хто мріяв дізнатися її секрет краси, вона говорила: "Щоб губи були красивими, говоріть тільки добрі слова. Щоб очі були красивими, шукайте в людях тільки хороше. Щоб фігура була стрункою, поділіться їжею з голодними".

Її роботи у фільмах "Сповідь черниці", "Як вкрасти мільйон", "Сніданок у Тіффані" не тільки користувалися величезним успіхом у глядачів, але і викликали захоплені відгуки у кінокритиків.

Тільки завдяки Хепберн справи ювелірної компанії Tiffany & Co пішли в гору. З виходом кінострічки фірма набула світової популярності.

У особистому житті Одрі Хепберн все складалося зовсім не так ідеально, як в кіно. Після розставання з Джеймсом Хансоном і невдалого роману з голлівудським актором Уїльямом Холденом актриса зустріла свого першого чоловіка - актора і режисера Мела Феррера.

У 1960 році у Хепберн і Феррера народився син Шон. Не дивлячись на напружені відносини в сім'ї, Одрі дуже довго не наважувалася на розлучення, боячись нашкодити цим синові. Проте їй все-таки довелося розлучитися з Феррером в 1968 році.

Через рік 37-річна актриса вийшла за італійського психіатра Андреа Дотті, і через рік у них народився син Люк. Але сімейне щастя тривало недовго. Одного разу Одрі побачила в газеті фотографію свого чоловіка з якоюсь молоденькою дівчиною, після чого подала на розлучення.

Останній раз Одрі Хепберн з'явилася на екрані в ролі ангела у фільмі Стівена Спілберга "Завжди" в 1989 році. Незабаром актриса була призначена спеціальним послом ЮНІСЕФ. Актриса брала участь в місії милосердя в Сомалі та інших гарячих крапках.

Їздила до Бангладеш, Судану, Ефіопії, В'єтнаму, Сальвадору - в ті місця, де йшли війни і голодували діти. А Одрі прагнула зробити так, щоб кожному з цих дітей дістався хоча б шматок хліба.

Важкі умови, що супроводжували поїздки Хепберн, не пройшли для неї дарма. У 1992 році, повернувшись з Сомалі, Одрі дізналася від лікарів, що їй залишилося жити тільки три місяці.

Одрі Хепберн померла 20 січня 1993 року, в маленькому швейцарському містечку недалеко від Лозанни. У останні дні життя її не покидали сини і близький друг Роберт Уолдерс.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 2102 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ