Пт, 2024-04-26, 14:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2009 » Травень » 25 » КНДР провела успішне ядерне випробування. ВІДЕО
12:04
КНДР провела успішне ядерне випробування. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Північна Корея офіційно оголосила про проведення другого успішного підземного ядерного випробування. Воно проводилося з метою продемонструвати наявні у Північної Кореї стримувальні чинники на випадок загрози ззовні і для зміцнення ядерної потужності країни, передає Бі-Бі-Сі з посиланням на північнокорейське державне інформагентство.

Ми успішно провели ще одне підземне ядерне випробування 25 травня в рамках зусиль зі збільшення заходів ядерної заборони республіки, - сказано в повідомленні Центрального телеграфного агентства Кореї. - Успішне ядерне випробування надихає наші армію і народ, які ведуть "150-денний бій" (за нові досягнення в економіці), і укріплює атмосферу нового революційного підйому за побудову потужної процвітаючої держави".

Повідомлення з Пхеньяну підтверджують інформацію, яка надходила трохи раніше з Сеулу. Президент Південної Кореї Лі Мен Бак скликав екстрену нараду представників служб держбезпеки із цього приводу.

Сейсмічні агентства Південної Кореї і США повідомляють, що удосвіта понеділка зафіксували підземний поштовх, що свідчить про проведення ядерного вибуху. Сейсмографи в Південній Кореї засікли "штучний землетрус" магнітудою 4,5, передає РИА "Новости".

Американські геофізики цьому ж землетрусу дають магнітуду 4,7. За даними геологічної служби США, землетрус зареєстровано в північно-східній частині КНДР о 03:54. Епіцентр підземних поштовхів був на глибині десяти кілометрів і на відстані 70 кілометрів на північний захід від міста Кімчхек, пише КорреспонденТ.net з посиланням на Reuters.

Японське метеорологічне агентство також підтверджує, що воно засікло сейсмічну активність у понеділок уранці. "Ми перевіряємо, чи була вона причиною ядерного випробування", - сказав представник агентства в Токіо.

Російські сейсмологи зафіксували на території Північної Кореї землетрус силою 5,5 - 6 балів. Магнітуда поштовху, за даними геофізичної служби Російської академії наук, становить 5,1 за шкалою Ріхтера, пише NEWSru.com.

Тим часом сахалінські сейсмологи говорять, що землетруси на півночі Корейського півострова траплялися і раніше. Завідувач лабораторією сейсмології сахалінського інституту морської геології і геофізики, кандидат фізико-математичних наук Іван Тихонов повідомляє, що землетруси для Корейського півострова - "звичне явище".

Примітно, що у понеділок, через декілька годин після проведення ядерного випробування, КНДР здійснила випробувальний пуск зенітної ракети, повідомляє з посиланням на південнокорейські джерела агентство "Ренхап".

За неофіційними даними південнокорейської сторони, проведено випробувальний пуск ракети "земля-повітря" з радіусом дії близько 80 кілометрів.

Пуск було здійснено з ракетного полігону на мисі Мусудан, звідки вранці 5 квітня, за заявами влади КНДР, був здійснений запуск ракети "Инха-2" ("Чумацький шлях"), яка успішно вивела на орбіту штучний супутник Землі "Кванменсон-2" ("Яскрава зірка").


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1876 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ