Пт, 2024-04-26, 11:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 24 » Верховний Суд позбавив Рината Ахметова частки в "Дніпроенерго"
11:57
Верховний Суд позбавив Рината Ахметова частки в "Дніпроенерго"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Верховний Суд визнав незаконною доемісію "Дніпроенерго", завдяки якій структури Рината Ахметова отримали в цій компанії більше 40% акцій. Верховний Суд вчора, 23 червня, задовольнив касацію міноритарного акціонера найбільшої енергогенеруючої компанії країни "Дніпроенерго" - фірми "Бізнес-Інвест".

Вона добивалася визнання недійсними всіх рішень зборів акціонерів "Дніпроенерго", зокрема про збільшення статутного фонду, від 27 серпня 2007 року, пише "Дело".

Як повідомлялося, в результаті додаткової емісії, яка була проведена в серпні 2007 року, частка держави знизилася з 76,04% до 50% + 1 акція, тоді як ДТЕК, підконтрольна Рінату Ахметову, отримала близько 44,28% акцій. У обмін інвестор гарантував погашення 210 мільйонів доларів боргів. Додатково ДТЕК обіцяла внести близько 200 мільйонів доларів інвестицій. Але результати доемісії були оскаржені в суді.

Тепер касація "Бізнес-Інвеста" задоволена і чинним залишилося рішення Апеляційного суду Запорізької області, який визнав незаконними рішення акціонерів. "В результаті все повернулося до рішення Верховного Суду від квітня 2008-го", - пояснив представник компанії "Бізнес-Інвест". Представники компанії-мінорітарія зазначили, що в ситуації, що склалася, держава як головний акціонер "Дніпроенерго" повинні зробити все можливе для виконання рішення Верховного Суду.

"Результати доемісії необхідно анулювати, відповідні дії повинна провести ДКЦПФР. Тільки після цього статутний фонд повернеться в первинний стан і держава поверне повний контроль над підприємством", - зазначив представник "Бізнес-Інвесту".

У свою чергу член правління "Дніпроенерго" Дмитро Тевелев і прес-служба ДТЕК зазначають, що вчорашнє рішення - це результат один з багатьох судових справ, які ведуться компанією.

8 квітня 2008 року Верховний Суд своєю постановою скасував збільшення статутного фонду енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" на 51,1 мільйона гривень до 149,2 мільйонів, ухвалене рішенням акціонерів компанії 27 серпня 2007 року. Тоді суд скасував рішення Вищого госпсуду і залишив чинним рішення Апеляційного господарського суду Запорізької області, згідно з яким недійсними визнавалися всі рішення, ухвалені на зборах акціонерів "Дніпроенерго" 27 серпня 2007 року.

Після цього структури ДТЕК оскаржили у Вищому госпсуді рішення Запорізького суду, і 27 червня 2008 року Вищий госпсуд скасував рішення Апеляційного госпсуду Запорізької області від 21 грудня 2007-го, який визнав недійсними всі рішення зборів акціонерів "Дніпроенерго". Проте, вища судова інстанція фактично підтвердила факт володіння державою 76,04% акцій ВАТ "Дніпроенерго".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1899 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ