Пт, 2024-04-26, 08:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 5 » 42-градусна спека протримається ще 2 тижні, а вже у жовтні почнеться сувора і затяжна зима
15:44
42-градусна спека протримається ще 2 тижні, а вже у жовтні почнеться сувора і затяжна зима
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Спека далі мучить жителів практично всієї країни. У східній та центральній частинах України температура перевищила 40 градусів. Директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда каже, що спека буде тривати ще мінімум два тижні, пише газета "Сегодня".
"Далі ми прогнозувати не можемо, - розповідає Кульбіда. - Тому, коли похолодає - невідомо. Найближчі два тижні середня температура в країні буде зберігатися на рівні +35-39 градусів, крім Західної України, де очікується +28-30 і дощі. А ось у центральній, східній і північно-східній частинах температура підніметься аж до 42 градусів тепла. На півдні, в середньому, +35-38. Дощів ніде, крім заходу, не передбачається".

Крім сезонних явищ, за словами Кульбіди, в такій погоді винні і процеси глобального потепління, які стали все більше помітні в останній час.

За даними сайту GISMETEO, по всій Україні, - окрім західної частини країни, в якій температура взагалі не підніметься вище 32 градусів тепла, - спека спаде через два тижні. Весь цей час у столиці переважатиме температура +36-40 градусів, на Сході - +39-40, у Криму - +30-35. А з 18 серпня різко похолодає, в столиці середня денна температура коливатиметься в районі +25 градусів, іноді піднімаючись до +29 або опускаючись до +18. Майже кожен день обіцяють дощі. Те саме GISMETEO пророкує і Донецьку. У Криму через два тижні - +26-30, рідкісні дощі. А у Львові температура, за даними сайту, не підніметься вище 29 градусів, переважатиме температура +22-25, і дощі.

Згодні з прогнозами і народні синоптики. "14-16 серпня мають пройти сильні дощі, і спека спаде, буде теплий тиждень, - говорить народник з Волині Володимир Лис. - А в кінці серпня і першій половині вересня буде навіть досить холодно, в другій половині - потеплішає, але до пекла не дійде".

Практично солідарний з колегою народник з Дніпропетровська Валерій Некрасов: "Спека спаде 17-18 серпня, - запевняє він. - Наприкінці серпня і в першій половині вересня подме холодний вітер. Отож десь до 10 вересня буде ще більш-менш тепло, а потім почнеться справжня холодна осінь. До кінця жовтня прийдесувора зима з ожеледицею та снігом, а наступна весна почнеться аж у квітні. Але літо 2011-го теж буде дуже спекотним".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1076 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ