Сб, 2024-04-27, 11:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Серпень » 6 » Американський дипломат - «Росія втратила Україну назавжди»
12:06
Американський дипломат - «Росія втратила Україну назавжди»
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

За успіх президента РФ Володимира Путіна в Криму Росія заплатила велику ціну у сфері зовнішньої політики. Забравши в України Крим, Путін створив гарантію того, що Україна вже ніколи не вступить в Євразійський економічний союз.

Таку думку висловив колишній посол США в Росії Майкл Макфол у своїй статті «Путін Великий (але не дуже)» в американському виданні Politico.

Дипломат наголосив, що путінська інтервенція пришвидшила консолідацію української нації, а українське керівництво активно взялося за здійснення всеохопних економічних реформ, зокрема, втілює заходи по боротьбі з корупцією.

«Якщо це вдасться зробити, то Україна буде ще більш незалежною від Росії. Після недавніх прорахунків Путіна важко собі уявити, як Україна зможе тепер відійти від своєї проєвропейської орієнтації і повернутися на проросійські позиції. Росія втратила Україну назавжди. Чи добре це для Росії? Безумовно ні», - пише Майкл Макфол.

Екс-посол зазначає, що зараз Путін намагається виконати завдання-мінімум на сході України – створити там зону «замороженого конфлікту», як це є в Грузії, Молдові та Азербайджані. «Якщо спротив триватиме роками і навіть десятиліттями, то нова влада в Києві матиме менше шансів на укріплення своїх позицій, а Захід не дуже хотітиме приймати Україну в ЄС і НАТО. Принаймні, така логіка росіян», - вважає Майкл Макфол.

На думку екс-посла, Путіну не вдається виконати навіть це завдання-мінімум, тому у нього залишився єдиний варіант – пряме вторгнення. Макфол переконаний, що, хоч Путін і поганий стратег, однак він достатньо розумний і не направлятиме свої війська в Україну. Президент РФ, наголошує дипломат, повинен розуміти, що російські солдати понесуть втрати у перших боях, а потім як окупанти піддаватимуться постійним атакам партизанів.

«Але якщо Путін все ж вирішить вторгнутися на українську територію, довгострокові негативні наслідки для російської армії, економіки та міжнародної репутації будуть колосальними. Отже, на сході України у Путіна не залишилося хороших варіантів», - резюмував Макфол.

 
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: «Росія втратила Україну назавжди», американський дипломат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ